Notícies

  Divendres, 29 de gener de 2016

El Vilosell acull la primera edició de la Jornada sobre genealogia i arxius

Serà el dissabte, 30 de gener, de les 10 a les 14 hores, a la sala polivalent del poble

El proper dissabte, 30 de gener, el Vilosell acollirà la primera edició de la jornada sobre genealogia i arxius 'Descobrim les nostres arrels'. L'acte, que se celebrarà entre les 10 i les 13:45 hores a la sala polivalent de la localitat (a la plaça de Sant Sebastià), està organitzat per l'Ajuntament del Vilosell i el Centre d'Estudis Locals, amb la col·laboració de l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, la Parròquia de Santa Maria del Vilosell, el Centre d'Estudis de les Garrigues i el bar El Centre.

La jornada compta amb diverses xerrades i ponències que tenen l'objectiu de descobrir i donar a conèixer la història del Vilosell i de la seva gent. Per això, s'han consultat els fons documentals sobre el poble de l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona (d'on pertany la parroquia del Vilosell) i de la mateixa parròquia. Es tracta d'uns valuosos documents, com ara, entre altres, llibres de baptismes, matrimonis o defuncions, manuals notarials o testaments.

Per exemple, s'hi faran ponències sobre la història dels noms o renoms del poble, els llibres sagramentals de la comarca que hi ha a l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona o com s'elabora un arbre genealògic, a més d'una taula rodona amb diversos experts.

D'altra banda, la jornada pretén explicar el procés de digitalització de tots aquests documents d'interès que s'està duent a terme i vol conscienciar la població sobre la importància de la seva col·laboració i patrocini d'aquesta tasca.

El programa de la jornada

  • 10h: Inauguració de la jornada a càrrec de l'Il.lm. Sr. Alcalde del Vilosell i del President del Centre d'Estudis Locals.
  • 10:15h: Els renoms, sobrenoms, malnoms, motius i noms de casa del Vilosell, a càrrec de Santi Arbós, del Centre Estudis de les Garrigues.
  • 10:45h: Com s'elabora un arbre genealògic?, a càrrec d'en Vicenç Aguado, del Centre d'Estudis Locals del Vilosell.
  • 11:15h: Pausa-cafè.
  • 11:45: La digitalització dels fons de l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, a càrrec de Mn. Manuel Maria Fuentes, director
  • de l'AHAT.
  • 12:15h: El procés de digitalització dels fons de l'AHAT i la seva repercussió a la societat, a càrrec de Joan Maria Quijada, tècnic de l'AHAT.
  • 12:45h: Els llibres sagramentals de les Garrigues a l'Arxiu Arxidioscesà de Tarragona, a càrrec de Josep Maria Pasqual i Palau, del Centre d'Estudis de les Garrigues.
  • 13:15: Taula rodona amb Santi Arbós, Vicenç Aguado, Josep Maria Vallès, Manuel Maria Fuentes, Joan Maria Quijada, Josep Maria Pasqual i Jaume Caballé. Moderador: Mn. Joan Miquel Bravo, rector del Vilosell.
  • 13:45h: Recollida de patrocinis per a la digitalització dels fons de l'AHAT.
La jornada es farà a la sala polivalent, a la plaça Sant Sebastià (foto: viquipèdia).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa