Arxiu sonor

  Al dia

  Dijous, 30 de maig de 2013

El manifest "A les Garrigues estem preparats" vol mostrar un ampli recolzament de la comarca al procés d'independència

Emili Farré, un dels impulsors del manifest "A les Garrigues estem preparats" explica en aquesta entrevista que l'objectiu de la iniciativa és aconseguir un ampli suport de la comarca per tal que el president de la Generalitat i el Parlament tirin endavant amb el procés d'autodeterminació que s'ha emprès en els darrers mesos tant als carrers -amb la manifestació de la Diada de l'11 de setembre de l'any passat com un dels exemples més clars- com a nivell polític -amb l'aprovació de la Declaració de Sobirania al Parlament-.

La idea de redactar el manifest sorgeix d'un grapat de persones vinculades a l'àmbit associatiu garriguenc però que, en aquest cas, han actuat a títol individual. Un cop fet públic el manifest, que compta ja amb les signatures de 23 dels 24 alcaldes de la comarca, així com els dos diputats de les Garrigues al Parlament, diversos empresaris, representants d'associacions i particulars, es continuarà la recollida de signatures que, segons explica Farré "s'aniran fent arribar al president de la Generalitat i al Parlament de Catalunya". A més, es convidaran representants d'altres comarques catalanes per a veure "si la iniciativa es pot exportar" i aconseguir que el suport social al procés d'independència vagi eixamplant-se.  

El manifest "A les Garrigues estem preparats" es presentarà el divendres, 31 de maig, a les 21 hores a la Casa de la Cultura, amb la intervenció de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i dels mateixos impulsors del text.

Emili Farré explica els objectius de la presentació del manifest (foto: Ràdio les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa