Arxiu sonor

  Al dia

  Dijous, 27 de juny de 2013

Feliu Ventura desvela detalls del seu primer disc en directe, repassa la seva carrera musical i n'explica els reptes del futur

El cantant i autor de cançons Feliu Ventura (Xàtiva, 1976) farà un concert únic aquesta nit a la cafeteria Slàvia de les Borges. Serà únic perquè formarà part del treball que està preparant, 'Vers l'infinit', el seu primer disc en directe amb què commemora els seus 20 anys als escenaris. L'actuació d'avui és una de les escollides pel músic per formar part d'aquesta celebració perquè "tocar a l'Slàvia és especial i hi passen coses que no tenen lloc en altres concerts" i perquè "volia compartir aquesta celebració amb el públic garriguenc". Un concert, per tant, que s'enregistrarà i que inclourà alguna sorpresa que el mateix Ventura explica en aquesta entrevista.

Tot i que des de l'any 1993 el xativí està fent cançons, discos i concerts -indica que va començar en això de la música llegint textos de manera cantada- té molts reptes per endavant, el primer dels quals és acabar 'Vers l'infinit' i, si s'assoleix el nou objectiu del micromecenatge, fer un altre disc de "versions i rareses". També té algun projecte de musicació de poemes de V.A. Estellés i "el que pugui sorgir de cara a l'any que ve". Per tant, Feliu Ventura té energia per estona.

El cantautor de Xàtiva també parla clar sobre les sensacions que li produeix el moment que està vivint el país i sobre la crisi econòmica. Per a ell, tot i que mostra certa il·lusió perquè s'avanci cap a poder decidir el futur del país, cal que "no ens deixem endur per l'eufòria ni anem al darrere de grans capitans". A més, manifesta que "s'estan produint processos que obvien una gran part del país". Cal, segons Ventura, tant en l'àmbit social com en el nacional, que per a ell no es poden separar, que "la societat civil estigui preparada per no deixar-se manipular perquè és qui ha de canviar les coses, no pas els polítics professionals, que haurien de tenir menys importància en la vida pública, ja que la gent ha de prendre una postura política, però entesa de manera positiva".

Feliu Ventura

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa