Arxiu sonor

  Al dia

  Dijous, 14 de maig de 2015

Entrevista a Josep R. Farran, candidat de la CUP a l'alcaldia de les Borges Blanques: "L'Ajuntament ha de ser la gent, cal oferir el màxim d'eines perquè hi participin"

Després de l'organització del debat entre els diferents candidats a l'alcaldia de la capital de les Garrigues, des de Ràdio les Borges us oferim una entrevista individual a cadascun d'ells per tal de conèixer la seva figura més a fons. En aquestes converses no es parla tant de temes concrets de l'àmbit municipal -que ja es van abordar al debat- si no de la percepció que té cada alcaldable sobre les properes eleccions municipals, dels punts més destacats del programa que presenta cada formació o de les motivacions personals dels caps de llista i les seves expectatives, entre altres temes.

Josep Ramon Farran és el candidat de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), té 41 anys i ha nascut i viscut sempre a les Borges. Tot i que forma ha pormat part de diverses entitats i associacions com 'Som lo que sembrem', Marea Blanca de les Borges, el Centre Excursionista o l'Ateneu Popular Garriguenc, entre altres, mai havia participat en una llista política. S'estrena com a cap de llista de la CUP, que en aquesta darrer mandat ja comptava amb una regidora al consistori borgenc. Farran explica, pel que fa a la llista de la formació, que "hi ha persones que abans ja formaven part de l'organització i també que s'hi han incorporat darrerament, però l'important és la gent en conjunt a qui ens dirigim, a qui interpel·lem, i no pas els noms i cognoms nostres". Al llarg de l'entrevista, el candidat de la CUP ha reiterat que cal obrir al màxim l'ajuntament als veïns a través de propostes com la creació de grups de treball temàtics per promoure la participació en totes les regidories, fent consultes vinculants, obrint les comissions de govern a l'oposició o permetent que les entitats i les persones puguin presentar mocions i propostes al ple municipal. Ha defensat un control ciutadà sobre els pressupostos que "han de ser socialment justos" i ha presentat diverses mesures de caire social i ambiental.

Pel que fa a les expectatives electorals explica que "volem mantenir un regidor com a mínim i ens agradaria arribar als dos o tres", però remarca que l'important és fer política en el dia a dia i des de tots els àmbits, que és el que la formació vol fomentar un cop passat el període electoral. Pel que fa a possibles aliances polítiques, segons Farran, s'esdevindran o no tenint en compte les coincidències programàtiques amb les altres forces.

Josep Ramon Farran, candidat de la CUP

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa