Arxiu sonor

  Debats

  Divendres, 22 de maig de 2015

Debat amb els candidats a l'alcaldia de les Borges de la Revista Terrall

El passat dijous, 21 de maig, a les 21:30 hores, la Revista Terrall va organitzar el ja tradicional debat amb els candidats a l'alcaldia a les Borges Blanques i al Pavelló de l'Oli de la capital de les Garrigues. El debat va ser presentat i moderat per Josep Maria Solé, psicòleg i director del centre Talma de Juneda, en representació de la publicació local, i va tenir una durada aproximada de tres hores (va ser transmès en directe per Les Borges TV i Ràdio les Borges).

Per part dels partits polítics, els participants al debat van ser:

  • Enric Mir i Pifarré, candidat de Convergència i Unió i actual alcalde. Té 58 anys, és empresari del món dels carburants. Repeteix com a cap de llista de la formació.
  • Salvador Noguera i Vilalta, alcaldable per ERC. Té 55 anys, és empleat de banca i és la primera vegada que forma part d'una llista electoral.
  • Josep Ramon Farran i Belart, candidat de la CUP, que com el Salvador Noguera s'estrena en aquestes eleccions. Té 41 anys i és bomber GRAF al parc de Lleida.
  • Ramon Camús i Cortés, alcaldable del Partit Popular. És la segona vegada que encapçala la llista del partit tot i no haver obtingut representació en les últimes eleccions. Té 61 anys i és jubilat.

El debat es va estructurar en 5 parts diferenciades: en la primera els candidats van donar a conèixer el seu programa electoral, després es van tractar quatre blocs temàtics (urbanisme, infraestructures, comarca i territori/economia, finances, agricultura i comerç/sanitat, educació i acció social/país, cultura i esports), la tercera part va consistir en una sèrie de preguntes amb resposta ràpida, el públic va poder fer les seves preguntes als candidats i, finalment, els alcaldables van demanar el vot.

Els inicis del debat

La Revista Terrall va començar a organitzar aquest debat a les municipals de l'any 1983, les segones eleccions celebrades després de la dictadura franquista. Va començar duent-se a terme a la Casa de la Cultura de les Borges, després, per qüestions d'aforament va passar a fer-se al Poliesportiu Francesc Macià, fins ara, que es fa al Pavelló de l'Oli.

A l'organització del debat hi va participar durant uns anys l'Ateneu Popular Garriguenc, però actualment se'n fa càrrec exclusivament la publicació local. Segons han explicat els seus responsables, l'objectiu amb què van començar a dur-lo a terme era perquè els ciutadans poguessin estar més ben informats sobre les propostes dels candidats i que hi hagués un espai on poguessin confrontar les seves idees i, alhora, acostar la política local al ciutadà.

Els canidats i el moderador durant el debat (foto: X. Minguella).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa