Arxiu sonor

  Al dia

  Dilluns, 1 de juny de 2015

Entrevista a la meteoròloga Núria Seró, que explica les particularitats climàtiques de les Garrigues i les curiositats de la seva feina

Els oients de Ràdio les Borges podeu escoltar com ens explica cada dia, al final dels butlletins informatius, la previsió meteorològica a les Borges Blanques. Efectivament, es tracta de la Núria Seró, i hem aprofitat que ha viatjat a la comarca -actualment viu a Barcelona, va a treballar a Saragossa els caps de setmana però té família a l'Albagés- per conèixer més detalls de la seva professió.

En aquesta conversa desvetllem com és el dia a dia d'una dona del temps, com s'elaboren les previsions meteorològiques o quin percentatge d'error tenen. Ens explica també les particularitats climatològiques de Catalunya, de les que en destaca la diversitat depenent del lloc, tot i ser un país petit) i també de les Garrigues (ens ha fet saber que és un dels llocs que rep més radiació solar de la península ibèrica).

D'altra banda, sabrem en quins mitjans ha estat treballant, ja sigui emissores de ràdio o televisió, entre les quals destaquen Televisión de Aragón -on treballa actualment juntament amb Ràdio les Borges-, 8tv, Flaix FM, Flaixbac, RAC1, RAC 105, Cadena SER, Ràdio Marina i també ha estat a la secció de meteorologia de Televisió de Catalunya fent les pràctiques de la carrera de Física. En quant a divulgació meteorològica també ha treballat a diverses emissores i ha estat professora a la UNED, a més de ser la col·laboradora a Barcelona de Digitalmeteo i Tumeteo.

Tot i que no s'acaba de decidir sobre si prefereix l'espontaneïtat de la ràdio o la possibilitat d'informar de manera més completa a la televisió té clar que, mentre pugui, continuarà fent de dona del temps perquè, segons diu, és una feina que l'apassiona. A més, però, la Núria Seró és un cul inquiet i té altres projectes en ment, tots relacionats amb la meteorologia i en fer-la cada cop més útil de cara al nostre dia a dia.

La Núria Seró als estudis de Ràdio les Borges

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa