Arxiu sonor

  Al dia

  Dijous, 9 de juny de 2016

Entrevista a Josep Domènech, president dels Amics del Terrall de les Borges, sobre la 25a edició del Concurs de Paelles

El passeig del Terrall de les Borges Blanques acollirà aquest diumenge, 12 de juny, la 25a edició del Concurs de Paelles al Terrall, una jornada ja tradicional a la capital. En parlem amb Josep Domènech, president de l'entitat organitzadora, l'Associació d'Amics del Terrall.

Ens explica que la novetat d'enguany és un homenatge a les dues colles més veteranes, que portin els 25 anys participant al concurs. Pel que fa a la participació, l'edició d'enguany comptarà amb 6 o 8 colles més que l'any passat i amb uns 200 participants més, aproximadament. Amb aquestes dades, doncs, Domènech considera que complir el quart de segle (tant de l'entitat que presideix com del concurs) és tota una fita "que reflecteix els esforços de molta gent".

Pel que fa al concurs, la jornada començarà a les 11 hores del matí i cap a quarts de dues de la tarda el jurat valorarà qui són els mereixedors dels premis a la millor paella, a la millor paella feta per joves i a la millor ornamentació de la taula, que s'enduran un pernil cadascú com a premi. A més, se sotejarà un altre pernil amb la compra de tires numerades i hi haurà altres sorpreses que l'entitat té preparades per a l'efemèride i que no desvetllarà fins el mateix diumenge. El que si que han volgut confirmar és l'assistència dels 5 expresidents que han estat al capdavant de l'entitat durant aquest anteriors 25 anys: Andreu Salvadó, Marcel Peralta, Jordi Satorra, Emili Farré, i Antoni Bresolí.

Hem plantejat a Domènech alguns dels comentaris que han sorgit al llarg d'aquests 25 anys de celebració del concurs, com ara la qüestió d'intentar ubicar les taules el més a l'ombra possible o la comparació amb les cassoles de tros de Juneda, pel fet que aquest plat és més propi del nostre territori. Això i tots els detalls del concurs i els propers actes que farà l'Associació d'Amics del Terrall per seguir commemorant els seus 25 anys, a l'entrevista!

Domènech ha parlat del Concurs de Paelles a Ràdio les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa