Arxiu sonor

  Al dia

  Dimarts, 21 de juny de 2016

Entrevista a Josep M. Anglès, impulsor del nou museu de cal Pauet de les Borges Blanques

A Ràdio les Borges hem mantingut una agradable xerrada amb el borgenc Josep Maria Anglès, impulsor i creador del nou museu de cal Pauet de les Borges Blanques, que s'inaugurarà el proper dijous, de 22 a 01 hores, coincidint amb la revetlla de Sant Joan.

En l'entrevista, Anglès explica que a casa seva des de sempre havien estat "de guardar les coses" i que ell, fa nou o deu anys que es dedica a recopil·lar objectes antics "amb la intenció de fer-ne alguna cosa". Aquesta cosa, doncs, a més de les exposicions que ha anat muntant al passatge de la Vila de Carlet de les Borges, ha estat el museu de cal Pauet.

L'equipament, ubicat a la casa pairal familiar de les Borges (al mateix passatge de la Vila de Carlet, entre els carrers Nou i Marquès d'Olivart), conté més de 750 objectes de tipologia diversa (bates i objectes d'infantesa, del col·legi, còmics, cartells de pel·lícules, un cartell de propaganda del famós Seat 600, pilotes, llumins de Garibaldi, estris de pagesia, una Montesa dels anys 50, etc.). Tot "objectes de la meva època", diu el Josep Maria, que va nàixer el 1949. Així, la majoria de material exposat correspon als anys 50 i 60 del segle passat, però també n'hi ha de més antics (dels anys 20 0 30) i posteriors.

Anglès ha estat treballant des del 2014 i sense cap tipus d'ajuda en el museu, que "farà una il·lusió especial a la gent d'uns cinquanta anys llargs" però que és apte per a tothom. De fet, ell serà al museu per contextualitzar -si algú ho desitja- les peces que hi ha. Un equipament que recrea el paisatge de la infantesa de la generació del seu impulsor i que "fa recordar fets i coses oblidades i persones que ja no hi són". El museu de cal Pauet estarà obert cada dissabte a partir de les 21 hores i fins la una de la matinada amb entrada lliure per a tothom.

Josep Maria Anglès, creador del museu de cal Pauet.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa