Arxiu sonor

  Sisde7

  Dilluns, 14 de novembre de 2016

Entrevista a Àurea Bosch, tutora de l'aula d'acollida de l'Institut Josep Vallverdú de les Borges

Entrevistem Àurea Bosch, tutora de l'aula d'acollida de l'Institut Josep Vallverdú de les Borges perquè ens expliqui quina és la seva funció davant l'alumnat nouvingut. L'institut dóna aquest servei des de l'any 2004, fomentant el treball cooperatiu i l'establiment de les relacions personals positives entre els alumnes nouvinguts.

La tasca de l'Àurea consisteix en detectar quins alumnes fa menys de dos anys que són a Catalunya i, per tant, puguin tenir mancançes en l'ús i comprensió de la llengua catalana. Explica que "a l'aula d'acollida hi estan un període de dos anys, i si provenen de cultures molt més allunyades, com la xinesa o l'àrab, hi estarien tres anys". La tutora els ensenya la cultura i tradicions catalanes i el vocabulari bàsic, com els menjars típics, els animals o les professions: "durant el primer any fem el vocabulari més bàsic, i el segon any adapto les activitats de la classe ordinària perquè quan l'alumni s'hi incorpori tingui, més o menys, el mateix nivell que els altres alumnes".

Amb ella parlem sobre els objectius d'aquesta aula, de quins països procedeix l'alumnat, i quines activitats realitzen els nouvinguts, entre altres aspectes que ens ajudaran a conèixer amb més profunditat la seva activitat docent.

Àurea Bosch, tutora de l'aula d'acollida de l'Institut Josep Vallverdú de les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa