Arxiu sonor

  Al dia

  Dijous, 22 de desembre de 2016

Parlem de baldufes amb Josep M. Anglès, impulsor del Museu de Cal Pauet de les Borges

A Ràdio les Borges hem conversat una estona amb el borgenc Josep Maria Anglès, impulsor del Museu de Cal Pauet de les Borges Blanques. Aprofitant que hi ha preparat una exposició que mostra les baldufes amb les quals juguen el nens i les nenes dels diferents països d'arreu del món, que s'inaugura el proper 24 de desembre al matí i es podrà visitar fins el darrer dissabte de gener, el Josep Maria ens ha explicat curioses anècdotes sobre les baldufes i algun record entranyable d'anys enrere.

La col·lecció de baldufes que s'exposarà al museu, formada per més de 300 exemplars ben curiosos, de diverses mides, decoració, materials i funcionament, ens ha dut a xerrar sobre com s'hi jugava i alguns dels mètodes diferents que s'utilitzen per llençar-les. Fins i tot podràs saber com reparar la punta d'una baldufa d'una manera ben senzilla i sorprenent...

El recull de baldufes ha estat cedit al museu borgenc pel professor d'enginyeria de la UPC, el doctor Ramon Bragós i Bardia, i no és la primera vegada que es mostra part d'aquesta col·lecció a les Borges. Tres anys enrere, a l'aparador del que ara és el museu, ja se n'hi va exhibir una quarantena.

El Josep Maria també ens ha explicat que els objectes que va exposant al museu han augmentat considerablement i que va ideant projectes per continuar endavant amb la seva passió: el Museu de Cal Pauet. Et recordem que l'horari per visitar l'equipament i l'exposició de baldufes és cada dissabte al matí i a la tarda, i el preu de l'entrada és de 2 euros.

Et convidem a escoltar la divertida conversa que hem mantingut amb Josep Maria Anglès i esperem que en gaudeixis tant com nosaltres!

Josep Maria Anglès, durant l'entrevista amb Jordi Mir.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa