Arxiu sonor

  Al dia

  Dimecres, 18 de gener de 2017

Entrevista a Enric Mir i Jordi Ribalta, president i gerent del Patronat Fira de l'oli, respectivament, amb motiu de la 54a edició del certamen

Seguint amb les entrevistes amb motiu de la 54a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i de les Garrigues, que se celebrarà el proper cap de setmana a les Borges Blanques, hem parlat amb Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat Fira de l'Oli, i amb Jordi Ribalta, regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Fires i Mercats de l'Ajuntament de les Borges i gerent del Patronat Fira de l'Oli.

Amb ells hem fet un extens repàs de diverses qüestions relacionades amb el món de l'oli i la promoció dels productes i patrimoni de la comarca, a més de les novetats de l'edició d'enguany de la Fira, que consideren "la primera del sector oleícola del país i una de les principals del sector agroalimentari a nivell de l'estat espanyol". També han indicat quins són els objectius del certamen de cara a les properes edicions.

Entre les moltes novetats d'enguany de la Fira, destaca l'agermanament amb Slow Food Internacional "per donar a conèixer la importància de l'oli d'oliva i els productes de proximitat en una dieta saludable i pausada", un vincle que s'emmarca en l'aposta dels organitzadors de la Fira per "potenciar l'entrada de petits productors de proximitat al certamen".

D'altra banda, aquest any, a part de la inclusió d'estands més petits i econòmics per a aquests productors, els espais de la Fira han sofert modificacions respecte edicions anteriors: la carpa exterior s'ubicarà al carrer Indústria i els expositors de maquinària i vehicles es tornaran a ubicar al Terrall, com ja es feia anys enrere.

Al llarg de la conversa, els màxims responsables de la Fira ens develen totes les novetats d'enguany i ens donen la seva opinió sobre les estratègies de promoció de la comarca i els seus productes i, sobretot, sobre la comercialització de l'oli, "que poc a poc va millorant en quant a presentar-lo com un producte d'alta qualitat".

Et convidem a escoltar l'entrevista, que trobaràs a l'enllaç de sota,

Mir i Ribalta, després de l'entrevista a Ràdio les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa