Arxiu sonor

  Al dia

  Dimecres, 15 de febrer de 2017

Programa especial de Ràdio les Borges amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio 2017

El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) a Lleida va celebrar per segon any consecutiu el Dia Mundial de la Ràdio a Lleida el passat 13 de febrer, amb 12 hores de ràdio en directe. Tretze emissores de la demarcació, 4 més que l'any passat, RNE Lleida, Catalunya Ràdio, Cadena COPE, Cadena SER, Onda Cero, UA1 Lleida Ràdio, Emun, Alpicat Ràdio, Ràdio Balaguer, Ràdio Rosselló, Ràdio Tàrrega, Ràdio Seu i Ràdio les Borges van emetre en directe part de la seva programació des d'una carpa habilitada com a estudi mòbil a la Plaça Sant Joan.

La jornada va comptar amb la presència de la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, que es va desplaçar fins a Lleida per viure en directe la diada festiva del Dia Mundial de la Ràdio. Bonet va destacar la iniciativa de la Demarcació de Lleida en celebrar aquesta jornada "recuperant una tradició que es va deixar de fer. Avui mateix se celebren moltes iniciatives que anys enrere no es feien".

Des de les 8 del matí fins a les 20 hores del vespre, cada emissora va disposar d'una franja horària per emetre el seu directe o programa en diferit. Així per exemple, RNE Lleida va realitzar la seva desconnexió territorial informativa; l'emissora UA1 Lleida Ràdio va dur a terme una tertúlia amb associacions de veïns; i Onda Cero a Lleida va emetre el seu programa 'La Ciutat' que va comptar amb l'actuació de Lo Pau de Ponts i la col·laboració del Sr. Postu. Per la seva part, Catalunya Ràdio a Lleida van fer la desconnexió informativa del migdia acompanyats de Roger de Gràcia que hores més tard emetia el seu progrma 'Estat de Gràcia' des de l'horta de Lleida. 

A la tarda, Cadena SER-Ràdio Lleida va dur a terme el seu programa 'Hora Lleida', amb la lectura d'un breu fragment de teatre i va comptar amb l'actuació musical del grup EnZel. Va tancar la programació del Dia Mundial de la Ràdio a Lleida, Cadena Cope a Lleida que va emetre en directe 'La Linterna', programa conduït per Carles Garcia-Pastor.

L'escaleta també va comptar amb Emun FM, que entre altres continguts, va reunir protagonistes de la ràdio d'ahir i avui; Ràdio Tàrrega va emetre contes; Ràdio Balaguer va emetre el seu programa Agrografia, dedicat al sector agroalimentari; Ràdio Les Borges i Ràdio La Seu van preparar un programa especial sobre el dia de la ràdio; i Ràdio Rosselló va entrevistar un radioaficionat sobre els orígens de la ràdio. Alpicat Ràdio també va emetre el seu programa 'Què ha fet'.

Les futures generacions de periodistes també van participar. Els alumnes de quart del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida van tenir el seu espai en l'escaleta del Dia Mundial de la Ràdio a Lleida.

A més, la diada va comptar també amb un photocall des del qual poder gravar un vídeo responent la pregunta 'Què és per tu la ràdio?' i poder optar a un sorteig d'un cap de setmana d'esquí a Boí-Taüll Resort.

La cèntrica Plaça de Sant Joan es va convertir durant 12 hores en un estudi de ràdio pel qual van passar les emissores més destacades de Lleida i també algunes d'abast local que no es van voler perdre aquesta commemoració. Els oients de la ràdio, també van ser protagonistes, ja que en una jornada festiva de la ràdio al carrer es va reservar un espai amb cadires per tal que els vianants poguesin gaudir de la ràdio en directe en qualsevol moment del dia.

La commemoració del Dia Mundial de la Ràdio va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, l'Ajuntament de Tàrrega, la Universitat de Lleida, l'Hotel Senator Condes, el restaurant El Mirador dels Camps Elisis, Boí-Taüll Resort i Centres de Rentat CKYEL.

La carpa del Dia de la Ràdio a la plaça Sant Joan de Lleida (foto: Montse Palau).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa