Arxiu sonor

  Al dia

  Dimecres, 19 d'abril de 2017

"Sempre he viscut Sant Jordi de manera especial, ja que combina el dia dels enamorats catalans, la cultura i l'arribada de la primavera", Ramon Usall, escriptor i professor d'Història

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, hem conversat amb el lleidatà Ramon Usall. Té 39 anys i és doctor en Història contemporània i llicenciat en Sociologia i professor d'Història a l'Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques. Usall ha publicat diverses obres com 'Algèria viurà! França i la guerra per a la independència algeriana', 'Un món en blau i grana. El Barça d'Eric Castel', 'La tempestuosa mar blava. Una aproximació als conflictes de la Mediterrània', 'Tots els camins porten a Romania. Un cas del detectiu Rafel Rovira' i 'Futbol per la llibertat', amb el que va guanyar el XXVIè Premi d'Assaig Josep Vallverdú.

Li hem demanat què significa per a ell i com viu la diada de Sant Jordi i que ens faci cinc cèntims del seu darrer llibre 'Seixanta-vuit', una novel·la negra "de proximitat", segons el mateix autor, que recull un nou cas del detectiu lleidatà Rafel Rovira i que es va presentar el passat 5 d'abril. Després d'haver publicat, el 2008, l'obra 'Tots els camins porten a Romania', el professor d'Història reprèn les aventures d'aquest detectiu lleidatà, amb despatx al carrer Cavallers, 37. 'Seixanta-vuit' és doncs un nou cas del perdiguer ponentí que el durà fins a París on remourà la memòria de la revolta del maig del 68 i l'herència que aquesta ens ha llegat.

Et convidem a escoltar-lo i t'animem a llegir 'Seixanta-vuit', a veure si el detectiu de la Terra Ferma, resseguint la revolta estudiantil del maig del 68, aconsegueix trobar l'Ignasi Camprubí!

Ramon Usall amb el seu darrer llibre 'Seixanta-vuit' (foto: Ramon Usall).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa