Arxiu sonor

  Al dia

  Dilluns, 15 de gener de 2018

Ribalta i Mir: "La Fira ha guanyat en imatge, reconeixement i repercussió, fet que ha beneficiat el sector de l'oli i la comarca en general"

El proper cap de setmana se celebra a les Borges Blanques la 55a edició de la Fira de l'Oli i les Garrigues. Com és habitual d'uns anys ençà, a Ràdio les Borges duem a terme una programació prèvia al certamen, amb entrevistes a diferents persones implicades d'una manera o altra amb la Fira.

Per encetar aquesta ronda d'entrevistes, hem parlat amb els principals responsables de la seva organització: Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat Fira de l'Oli, i Jordi Ribalta, regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Fires i Mercats i gerent del Patronat Fira de l'Oli.

En una extensa conversa hem abordat diversos temes amb Mir i Ribalta, que han explicat que "l'oli continua essent indubtablement l'eix central de la Fira, i per això s'ha superat el rècord de molins i cooperatives productores d'oli al certamen que s'havia aconseguit el 2015". Tot i això, admeten que l'objectiu que es persegueix és "encarar els reptes del sector de l'oli i fer-lo prosperar amb l'agermanament amb altres productes de qualitat del territori, com és el cas enguany dels caragols o dels torrons d'Agramunt". Es tracta, diuen, "de dotar l'oli d'un valor afegit i vincular-lo amb el territori, paisatge i patrimoni".

Al llarg de l'entrevista també anat desgranant alguns dels actes més destacats del certamen, que inclourà 70 actes diferents. A més, s'hi presenten algunes de les novetats d'enguany de la Fira, com les vistites guiades a les Borges i la participació de tres cuiners amb quatre estrelles Michelin.

No defugim la complicada qüestió de les xifra de visitants o del pressupost de la Fira i Mir i Ribalta acaben explicant-nos quin és el futur que preveuen per un dels esdeveniments més importants de l'any a la capital de les Garrigues. No et perdis l'entrevista!

Mir i Ribalta als estudis de Ràdio les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa