Arxiu sonor

  Al dia

  Dimecres, 17 de gener de 2018

Anna Rufié: "Els temps canvien i ens hi hem d'adaptar, però segueix sent important fer poble, i els Tres Tombs és una festa que ho permet"

La darrera de les entrevistes prèvies a la Fira de l'Oli que hem fet des de Ràdio les Borges, l'hem dedicada a un dels actes més populars que es duen a terme coincidint amb el certamen: la desfilada dels Tres Tombs de Sant Antoni. I n'hem parlat amb una borgenca ben coneguda que hi ha participat moltíssimes vegades: l'Anna Rufié.

L'Anna és la presidenta de l'Associació Grums, però ja va participar a la desfilada dels Tres Tombs al capdavant del Club Juvenil Rio des que es va recuperar la iniciativa a les Borges Blanques, l'any 1993. Excepte alguns anys de parèntesi (del 1997 al 2005) i les dues darreres edicions, per diversos motius, el Rio i el Grums han participat amb lluïdes carrosses als Tres Tombs. L'Anna ens explica com és el procés de construcció de les carrosses, com escollien el motiu de decoració i moltes anècdotes que ha viscut al llarg de tots aquests anys.

També tirem una mica enrere en el temps i ens situem cap als anys 60 del segle XX, que és quan la nostra convidada té els primers records de la festivitat dels Tres Tombs a la capital de les Garrigues, de la qual ens en fa cinc cèntims.

Amb l'Anna, vinculada de sempre amb els joves -tant per la seva feina com al capdavant del Rio i el Grums, entre altres iniciatives- parlem del compromís del jovent actual i de les seves ganes de prendre part a les activitats, li demanem la seva opinió sobre si a les Borges la gent fa poble o participa menys que en altres llocs i també, és clar, xerrem sobre la Fira de l'Oli.

Acabem preguntant-li les activitats que es fan actualment al Grums, entitat que "s'ha reinventat fent activitats com jiu-jitsu, tai chi, salsa i batxata i escala en hi-fi", entre altres, i si el futur de l'entitat està assegurat. Tot això, a una distreta entrevista que ens ha mostrat, com sempre, una Anna Rufié ben optimista!

Anna Rufié, durant l'entrevista a Ràdio les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa