Arxiu sonor

  Al dia

  Divendres, 16 de març de 2018

"El gènere negre no és cap moda ni literatura menor i s'ha situat al lloc que li correspon"

Tal com ja informàvem des de Ràdio les Borges, avui i demà se celebra a la biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges Blanques la segona edició del festival de novel·la negra Les Borges Negres. Per conèixer-ne tots els detalls i saber què hi podem trobar,  hem xerrat amb Ariadna Salla, regidora de Cultura de l'Ajuntament de les Borges Blanques i Ramona Solé, escriptora i coordinadora del festival.

En una agradable conversa, les responsables del certamen literari ens han explicat que enguany s'hi ha volgut vincular el territori, amb tastos d'oli i vi. A més, enguany, tots els autors que prenen part al festival, acompanyants i participants, es quedaran a passar el dia a les Borges, per tant, Les Borges Negres també "contribueix a donar a conèixer el patrimoni local i comarcal".

Mentre avui el festival es dedica als més joves, demà hi haurà el gruix d'activitats, amb taules rodones amb els escriptors, entrega de premis, signatura i venda de llibres i altres coses. L'Ariadna ha explicat que la voluntat de la regidoria és "consolidar el festival i que se segueixi celebrant cada any".

Hem parlat de la salut del gènere negre, de com s'escullen els autors que participen a Les Borges Negres, de l'afició lectora dels més joves i dels atractius d'aquest tipus de literatura "que no és una moda i comença a situar-se al lloc que li correspon", segons l'escriptora Ramona Solé (a qui li hem demanat que ens faci cinc cèntims de la seva darrera novel·la 'Instint de supervivència', que ahir va presentar a la biblioteca Marquès d'Olivart). Tots elsllibres que es presentin es podran comprar al mateix lloc gràcies a llibreria Quaderns.

Enguany, el festival, que és un dels dos únics dedicats al gènere negre que es fan a la demarcació de Lleida, també ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues, Cooperativa Dels Torms, Grup Falcó, Olicatessen, Zona Karting-Circuit de Juneda, Cooperativa de Juncosa i Pentargo House Escape.

Pots trobar tota la informació del festival Les Borges Negres aquí i aquí.
 

Les responsables del festival, a Ràdio les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa