Arxiu sonor

  Al dia

  Dilluns, 17 de setembre de 2018

Maria Fusté: "De les 15 propostes seleccionades als pressupostos participatius, cada borgenc major de 16 anys en pot votar tres"

A finals del passat mes de juliol, entrevistàvem Maria Fusté, regidora de l'Ajuntament de les Borges Blanques perquè expliqués el procés de pressupostos participatius que el consistori havia posat en marxa aquell mateix mes. Avui l'hem tornat a tenir als estudis de Ràdio les Borges per saber com ha acabat la primera fase de la iniciativa i com seguirà.

Finalment han estat 116 propostes (en aquesta emissora vam dir 117, però una era de prova de funcionament) les que s'han presentat a la iniciativa, de les quals, segons indica l'edil d'Ensenyament, Joventut, Transparència i Bon Govern, "52 han estat validades i 64 no, ja sigui perquè excedeixen el pressupost, ja estan en execucuó o no compleixen els criteris d'elegibilitat establerts". D'aquestes, n'han quedat 15 de definitives.

Ara, d'aquestes, a través de le votació dels borgencs i borgenques majors de 16 anys i empadronats a les Borges, es seleccionaran les que s'executaran. Fusté explica que el termini de votació és del 24 de setembre al 14 d'octubre, tant de manera telemàtica com presencial a l'Ajuntament. La regidora explica que cada persona podrà votar tres propostes i se'n realitzarà tantes com es pugui tenint en compte els vots rebuts i el pressupost que necessiten.

Per donar a conèixer la iniciativa i l'estat en què es troba el procés de pressupostos participatius, del qual des de l'equip de govern en fan una "molt bona valoració per ser la primer cop que es fa, però que també serveix per corregir coses de cara a properes vegades", s'han preparat diverses jornades de divulgació: demà dimarts, a les 19 hores, al Casal Cívic, el 20 de setembre, a les 21 hores, a la sala Maria Lois, i els dies de mercat i els dijous compresos en el període de votació. A més, també es farà una embustiada amb informació a totes les cases.

Tota la informació sobre les propostes i la seva selecció es pot consultar a la pàgina web de l'Ajuntament de les Borges Blanques o també acudint a les oficines del consistori. Segons Fusté, des de l'equip de govern preveuen que les accions que es realitzin estiguin enllestides abans del maig de l'any que ve.

Fusté, als estudis de Ràdio les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa