Arxiu sonor

  Al dia

  Dijous, 17 de gener de 2019

Jordi Ribalta: "Volem fer una carta d'olis de les Borges i dur-la a restaurants de prestigi"

Parlem amb Jordi Ribalta, regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Fires i Mercats de l'Ajuntament de les Borges Blanques i gerent del Patronat de la Fira de l'Oli.

Amb ell hem conversat sobre els diversos espais de què constarà el recinte firal, del núemoro d'expositors que hi haurà en cada secció, que explica que "cada vegada són més els que volen ser presents al certamen, com mostra el fet que ja fa setmanes que s'ha arribat al 100% d'ocupació, amb 14 productors de proximitat a la carpa, 31 d'oleícoles al Pavelló de l'Oli, 38 al Pavelló Comercial, 8 a la zona exterior, i una seixantena de paradetes d'artesania i alimentació a l'exterior del recinte firal". En aquest sentit, Ribalta avança que "tot i que existeix el risc que la Fira es quedi sense espai, l'objectiu és divulgar al màxim la cultura de l'oli".

El gerent del Patronat també respon qüestions sobre com es prepara el certamen, sobre les novetats que s'han programat enguany, com ara l'objectiu de "fer una carta d'olis de les Borges perquè en puguin utilitzar restaurants de prestigi" o sobre l'aposta de publicitar el certamen a diversos mitjans i amb les diverses presentacions que se'n fan i vincular-hi personalitats de renom.

D'altra banda, Ribalta explica perquè s'ha optat d'uns anys ençà per unificar la xifra d'edicions de la Fira de l'Oli, que es va posar en marxa el 1997, i de la Fira de les Garrigues, que es feia a la primavera, des de l'any 1963.

A més, també parlem de l'expectativa del nombre d'assistents al certamen i de com veu la Fira els propers anys.

Jordi Ribalta, abans de l'entrevista.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa