Arxiu sonor

  Al dia

  Dilluns, 17 de juny de 2019

Ple de constitució del nou Ajuntament de les Borges Blanques, celebrat el 15 de juny

El passat dissabte, 15 de juny, es van dur a terme els plens de constitució dels nous ajuntaments d'acord amb els resultats de les passades eleccions municipals del 26 de maig.

Pel que fa a les Borges Blanques, la composició de l'Ajuntament queda amb set regidors de Junts per les Borges Blanques i sis de Borges per la República-Som Primàries-AM. Enric Mir va ser escollit alcalde gràcies als vots que li han atorgat els regidors del seu partit, mentre que els sis edils de Borges per la República van votar el seu cap de llista Josep Farran, que fins ara era l'únic representant de la CUP al consistori de la capital de les Garrigues. Mir enceta, doncs el seu tercer mandat consecutiu, el segon amb majoria absoluta (ja que en el primer va formar govern amb Francesc Macià, d'Independents per les Borges). Abans d'ostentar l'alcaldia, Mir ja havia estat regidor en l'equip de govern de l'anterior alcaldessa, Carme Benet.

Pel que fa al desenvolupament del ple, una vegada constituïda la mesa d'edat, presidida per Enric Mir, acompanyat per la regidora de Junts per les Borges Ariadna Salla, els 13 regidors van prometre el càrrec per imperatiu legal.

Mir va prendre possessió del càrrec  i en el seu parlament va oferir "cordialitat i de mà estesa per a tothom", i va parlar "d'honestedat com a forma de govern i de defensa dels valors com ara la llibertat i la dignitat del poble de Catalunya". Per la seva part, Maria Eugènia Porqueres, regidora de Borges per la República va indicar que "volem que la retòrica dels bons propòsits quedi al marge i volem preguntar-nos modestament per què som aquí, per què fem política i per què la volem fer també des d'aquí a l'Ajuntament".

Els regidors que conformaran el nou consistori són:

  • A l'equip de govern: Enric Mir, Núria Palau, Jordi Ribalta, Maria Fusté, Daniel Not, Ariadna Salla i Maricel Viladoms (l'única regidora de nova incorporació). No repeteixen ni Francesc Mir, regidor d'Urbanisme i Esports, ni Esther Vallés, responsable de la cartera d'Acció Social i Ciutadania, Habitatge Social, Benestar, Família i Salut.
  • A l'oposició: Josep Farran, Maria Eugènia Porqueres, Salvador Noguera -regidor i cap de llista d'ERC en l'anterior mandat-, Enric Cañero, Montse Casals -fins ara era regidora d'ERC- i Marta Urgell. No hi seran Albert Valero ni Enric Farran, anteriors edils d'ERC.

L'Albagés, Arbeca i la Granadella

Mentre que a la majoria dels 24 pobles de les Garrigues el panorama estava clar en ralació amb els resultats electorals, a Arbeca, l'Albagés i la Granadella quedava per veure qui seria alcalde, ja que els resultats deixaven oberta la porta a possibles pactes.

Tal com ja vam informar el mateix dissabte des d'aquesta emissora poc després de la celebració del ple, a l'Albagés el nou alcalde escollit va ser Víctor Masip, d'Activem, que va rebre els vots de tots els regidors. Els resultats electorals van deixar JuntsxCat amb un regidor, AM amb dos i CP amb un, mentre que Activem en va treure tres. Finalment, els set edils van votar com a candidat Masip, en ser la força més votada.

A Arbeca, Sergi Pelegrí, cap de llista d'Esquerres d'Arbeca, serà el nou alcalde. Pelegrí, amb cinc regidors, governarà en minoria, ja que Compromís CP té quatre edils i JuntsxCat dos. En la votació d'investidura de l'alcalde, els regidors de JuntsxCat es van abstenir i els de Compromís van elegir el seu candidat, Joan Simó, el fins ara alcalde.

Pel que fa a la Granadella, Carlos Gibert, el fins ara primer edil, d'IxG-AM, deixarà de ser-ho en favor de Elena Llauradó (JuntsxCat), que serà alcaldessa durant dos anys, i d'Atzara Noguera (ASG), que ho serà els dos anys restants de mandat. Tot i que IxG-AM va ser la formació més votada, el pacte entre les dues altres forces deixa Gibert fora de l'alcaldia, tot i que es dona el cas que en la votació d'investidura els set regidors van votar Elena Llauradó.

Aquí pots consultar els resultats electorals del passat 26 de maig als pobles de la comarca.

Els regidors de l'Ajuntament de les Borges Blanques.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa