Arxiu sonor

  Al dia

  Dimecres, 15 de gener de 2020

Enric Mir, president del Patronat Fira les Garrigues: "volem crear el premi anual Josep Lladonosa"

El proper cap de setmana, 17, 18 i 19 de gener, se celebrarà la 57a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i de les Garrigues. Per saber els detalls de l'edició d'aquest any, hem conversat amb Enric Mir, alcalde de les Borges i president del Patronat Fira les Garrigues.

Mir ha explicat quins creu que són els canvis més importants que s'han dut a terme al certamen, que l'han situat "com un referent del sector". També ha exposat la seva visió sobre com ha evolucionat la promoció i comercialització de l'oli d'oliva verge extra, que "es veu cada cop més com un producte d'excel·lència, tant a nivell de salut com a la restauració".

En la conversa amb Mir també s'han repassat diverses qüestions sobre les Borges i la comarca, com la seva atracció turística o els valors que ofereix, ja sigui amb els seus productes, la seva història i el seu paisatge, i la vocació que té la Fira de l'Oli per donar a conèixer el territori.

Sobre qüestions concretes de la Fira, l'alcalde de les Borges ha donat a conèixer quines seran les autoritats polítiques i personatges públics que visitaran el certamen, i ha anunciat que "tenim constància de la voluntat del president Quim Torra de venir". També hem parlat sobre les noves figures dels ambaixadors de l'oli, Ares Teixidó i Tatxo Benet, i ha explicat per què s'han escollit, a més d'anunciar l'objectiu de celebrar el premi anual Josep Lladonosa, distingit enguany amb el Premi Cultura de l'Oli 2020.

Al llarg de la conversa s'han desgranat altres apsectes de la Fira, com l'oli bar, les diverses activitats que s'hi duran a terme, el caràcter solidari del certamen i per què s'ha volgut fer referència enguany a la importància de l'oli a l'edat mitjana.

Mir, als estudis de Ràdio les Borges.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa