Arxiu sonor

  Al dia

  Divendres, 12 de febrer de 2021

Commemoració del Dia Mundial de la Ràdio 2021 juntament amb 13 emissores més, en la jornada organitzada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida

El Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida celebra per sisè any consecutiu el Dia Mundial de la Ràdio, que es commemora cada any el dia 13 de febrer. A causa de la pandèmia, no es podrà realitzar la jornada de 12 hores de ràdio en directe amb públic com es feia als anys anteriors, no obstant durant tota la setmana les catorze emissores participants estaran presentant programes especials per a commemorar aquesta diada.

Rafa Gimena, president del col·legi de la demarcació de Lleida, ha manifestat que "malgrat les restriccions de la pandèmia, el Col·legi de Periodistes no ha volgut deixar de banda aquesta celebració, ja que la ràdio és un mitjà molt proper i dinàmic que s'adapta als canvis i està present entre els públics de totes les edats".

El tema que protagonitza enguany el dia de la ràdio segons la UNESCO és: 'Nou món, nova era', recordant com la ràdio forma part de la història de la humanitat al seguir els diversos esdeveniments de la nostra societat.

Catorze emissores de la demarcació, RNE, Catalunya Ràdio, Cadena COPE, Cadena SER, Onda Cero, UA1 Lleida, Emun, Alpicat Ràdio, Ràdio Balaguer, Ràdio Ponent, Ràdio Rosselló, Ràdio Tàrrega, Ràdio La Seu i nosaltres, Ràdio les Borges, presentaran un programa especial dedicat al Dia Mundial de la Ràdio. A més, també hi participaran els alumnes de primer curs del cicle de grau mig de vídeo, discjòquei i so de l'Institut La Caparrella.

Des de Ràdio les Borges, en ocasió d'aquesta celebració, hem preparat un espai en què parlarem de l'afectació del coronavirus, que inclou entrevistes al professor arbequí Antoni Sans, que explica com es viu la pandèmia en l'àmbit de l'ensenyament, i a Ariadna Salla, regidora de Cultura de l'Ajuntament de les Borges, que parla sobre com ha afectat la covid-19 en la celebració d'actes culturals.

Tots els programes es podran escoltar al Repositori Digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya i el de Ràdio les Borges el pots trobar al podcast de sota d'aquesta notícia.

Imatge d'arxiu de la celebració del Dia Mundial de la Ràdio (foto: CPC-Lleida).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa