Notícies

  Dijous, 9 de maig de 2013

Les Borges acollirà la XIX Trobada de Corals d'Educació Secundària

El proper 16 de maig, al pavelló Francesc Macià, després que s'hagi celebrat a altres ciutats com Figueres o Barcelona, entre altres

El proper dijous, 16 de maig, tindrà lloc al pavelló Francesc Macià de les Borges Blanques la XIX Trobada de Corals d'Educació Secundària. La trobada, que se celebrarà durant tot el matí, des de les 10:00 fins a les 13:30 hores, comptarà amb un total de 13 corals participants dels centres educatius de diverses localitats de la demarcació de Lleida i també d'Andorra, amb la participació del conjunt instrumental i l'Escola de Música de les Borges, Juneda i Arbeca i del Cor Eurídice de les Borges. Les passades setmanes, la trobada es va dur a terme en altres localitats catalanes com Sant Cugat del Vallés, Barcelona, Vila-seca i Figueres. Les Borges acollirà la darrera trobada d'aquest 2013.

Les corals participants

En concret, els centres educatius participants són: Col·legi Mater Salvatoris (Lleida), Institut Manuel de Pedrolo (Tàrrega), Institut la Segarra (Cervera), Institut d'Almenar, Institut d'Aran (Vielha e Mijaran), Institut Josep Vallverdú (les Borges Blanques), Institut Lo Pla d'Urgell (Bellpuig), Institut Maria Rúbies (Lleida), Institut Canigó (Almacelles), Escola Andorrana de la 2a Ensenyança (Ordino), Escola Andorrana de la 2a Ensenyança (Encamp), Institut Ribera de Sió (Agramunt) i l'Institut Terres de Ponent (Mollerussa).

El repertori

Pel que fa a les peces musicals que s'hi interpretaran, el Cor Erídice, dirigit per Dolors Ricart, cantarà Heaven is a wonderful place (Gospel), Can you hear me? (Bob Chilicott) i Ton pare no té nas (cançó tradicional mallorquina). Aquesta actuació començarà a les 11:40 hores.

Posteriorment serà el torn de l'actuació conjunta de les corals, amb l'acompanyament de l'Escola de Música de les Borges Blanques, que interpretaran Va pensiero (G. Verdi), Que tinguem sort (L. LLach), Tens un amic (Carole King/Gossos), Els Segadors (himne nacional) i El Cant de la Trobada. La direcció anirà a càrrec de la directora de l'Escola de Música de les Borges, Núria Bresolí, excepte en El Cant de la Trobada, que dirigirà Constantí Sotelo, fundador de la trobada. Per últim, es farà el lliurament de diplomes i obsequis, hi haurà els parlaments de les autoritats i les corals cantaran L'hora dels adéus (popular escocesa) de manera conjunta per acomiadar l'acte -que serà conduït per la borgenca Anna Rufié-.

Aquesta trobada de les corals d'educació secundària està organitzada pels Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Lleida i l'Ajuntament de les Borges Blanques, amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues, la Diputació de Lleida, l'Institut Josep Vallverdú, el Servei Educatiu de les Garrigues, el Cor Eurídice, l'Escola de Música de les Borges, Arbeca i Juneda.

El cartell de la trobada de corals d'aquest any (foto: XTEC)
El pavelló ja està a punt per la trobada.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa