Notícies

  Dimarts, 24 de febrer de 2015

Comença la 3a edició del programa de formació sanitària per a cuidadors no professionals organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues

S'hi han inscrit 27 persones que, de forma habitual, cuiden i atenen persones en situació de dependència

Avui dimarts, 24 de febrer, s'ha iniciat la tercera edició del programa de formació sanitària a cuidadors i cuidadores no professionals al Consell Comarcal de les Garrigues, amb 27 persones inscrites. Després de l'èxit de participació a les anteriors edicions, i com ja informàvem el passat desembre, el Consell Comarcal de les Garrigues, a través del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), i juntament amb l'Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, ha tornat a organitzar aquest programa adreçat a persones que, de forma habitual, cuiden i atenen persones en situació de dependència. El president del Consell Comarcal, Juli Muro, ha estat l'encarregat de presentar el programa i donar la benvinguda als alumnes en el seu primer dia de classe.

Aquest curs, que consta de 24 hores lectives que s'impartiran els dimarts i dijous de 9 a 12 hores, neix amb l'objectiu de formar i orientar la figura del cuidador/a no professional en uns coneixements teòrics i pràctics sobre la cura i atenció de persones dependents. A més, pretén també capacitar els cuidadors/es no professionals en les estratègies, habilitats, valors, aptituds i actituds per augmentar la seva qualitat de vida i la de les persones dependents.

Els continguts formatius s'impartiran a través de sessions presencials, combinant les exposicions teòriques amb referents pràctics aportats per les persones assistents, procedents de l'àmbit personal o bé de les observacions compartides en situacions reals, així com de la visualització de vídeos i lectures especialitzades.

En el treball diari, durant la realització de les sessions, es propiciarà la reflexió en les activitats d'ensenyament i aprenentatge de tal manera que el/la cuidador/a informal descobreixi la importància dels coneixements tecnològics com a instruments necessaris per poder desenvolupar correctament les tasques corresponents. Les situacions en les quals el/la cuidador/a ha de prendre decisions o reaccionar davant un fet es tractaran mitjançant simulacions, que ajudin a integrar coneixements nous i també a realitzar l'anàlisi i verificació dels ja adquirits.

Presentació del curs a la Sala de Plens del Consell (foto: CCG).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa