Notícies

  Dimarts, 24 de febrer de 2015

El periòdic 'SomGarrigues' celebra el seu 15è aniversari

Amb una xerrada del periodista Antoni Bassas, la presentació de la nova maqueta i un sopar de família

El periòdic SomGarrigues compleix enguany 15 anys de trajectòria. Des del març de l'any 2000, cada quinze dies, el periòdic ha anat publicant-se puntualment amb l'objectiu d'informar sobre tot el que passa a la comarca i també als nou pobles de les Garrigues històriques. Per celebrar aquest aniversari, el proper dissabte, 28 de febrer, han organitzat una jornada a la Casa de la Cultura de les Borges Blanques amb una xerrada del periodista Antoni Bassas, membre de l'equip directiu del diari Ara, en què també es presentarà la nova maqueta de la publicació.

Pel que fa a a aquest acte, que començarà a les 19 hores, comptarà, a més de la conferència de Bassas, amb les intervencions d'Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques, que s'encarregarà de donar la benvinguda als assistents; Roser Perera, delegada de Catalunya Ràdio a Lleida; Josep Maria Martí, secretari general de Mitjans de Comunicació; Joan Albert Mas, representant de l'Associació Cultural Garriguenca de Comunicacions, l'entitat editora del periòdic i Francesc Florensa, coordinador de SomGarrigues, que serà l'encarregat de presentar la nova maqueta, de la qual en destaca el fet que es canviaran totes les tipografies, que estan dissenyades en la seva totalitat pel borgenc Josep Patau.

A més, la mateixa nit del dissabte, tots els treballadors, col·laboradors i persones vinculades a la publicació, soparan plegats per celebrar els 15 anys de vida del periòdic, en un àpat obert a tothom que s'hi volgués apuntar.

Segons Francesc Florensa, coordinador del periòdic, es mostra satisfet d'haver arribat als 15 anys d'existència ja que "tenint en compte el context actual del sector, hi hem arribat amb bona salut". Florensa ha afegit que "tot i que hem de continuar millorant en molts aspectes, formem un bon equip i mirem el futur amb il·lusió".

Edició especial del 15è aniversari

A més d'aquesta jornada, el número del periòdic que sortirà el proper divendres, 27 de febrer, comptarà, a més de les 32 pàgines habituals d'informació de les Garrigues, amb vuit pàgines dedicades a tots aquests anys d'història. Entre altres coses, s'hi farà un repàs de totes les persones que hi han treballat, dels inicis del periòdic o dels temes més importants que han succeït al llarg de la seva trajectòria.

Publicació líder a la comarca

SomGarrigues, una publicació que va sorgir de l'Ateneu Popular Garriguenc amb l'objectiu que la comarca comptés amb un mitjà propi que tractés des d'aquí l'actualitat i els temes que l'afecten per explicar-los amb el major rigor i pluralitat possibles i que servís alhora com una eina de cohesió, s'ha anat consolidant, en aquests 15 anys de vida, com el mitjà de premsa escrita més llegit a les Garrigues. El número de pàgines ha anat variant al llarg dels anys fins arribar a les 32 actuals i el seu tiratge és de 1500 exemplars.

El SomGarrigues ha canviat de seu dues vegades i al llarg dels anys ha anat consolidant una plantilla de professionals i un bon nombre de col·laboradors que són els encarregats de publicar el diari cada quinzena. Cada cop més, els continguts del periòdic aposten més per reportatges de fons per donar a conèixer temes d'interès, per entrevistes o per notícies d'actualitat d'elaboració pròpia, un fet que dota la publicació d'un caràcter singular.

Des de fa uns anys, SomGarrigues també és present a les xarxes socials Facebook i Twitter, amb un alt nombre de seguidors d'arreu de la comarca, i les seves notícies i continguts també es poden llegir al seu lloc web.

Nou premis en vuit anys

Des de l'any 2006, la publicació ha rebut nou premis que reconeixen la seva tasca. Aquest any li van atorgar el Premi Periodístic Garbinada. El van seguir dos premis de la Federació Catalana de Tennis de Taula (2007 i 2011), un premi Ateneus (2008), dos premis Tasis-Torrent (2008 i 2011) i un premi concedit pels Mossos d'Esquadra (2012), el premi Pica d'Estats per un dels seus reportatges, l'any 2013 i el premi a la Millor publicació de la premsa comarcal, concedit el 2014 per l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), l'Associació de la Premsa Local i Comarcal (ACPC) i l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC).

La redacció del 'SomGarrigues' (foto: FF)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa