Notícies

  Dijous, 26 de febrer de 2015

Les entitats amb ingressos inferiors a 50.000 euros no hauran de declarar, finalment, l'Impost de Societats

La mesura tindrà efectes a partir de l'1 de gener del 2015 amb l'objectiu d'allliberar d'obligacions formals les entitats més petites

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques espanyol, Cristóbal Montoro, ha rebut avui el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i alcalde de Santander, Iñigo de la Serna. En el transcurs de la reunió, el ministre ha informat el president de l'FEMP de la propera aprovació d'una disposició normativa per excloure de l'obligació de presentar declaració en l'Impost sobre Societats a col·lectius de menor entitat, després que el govern espanyol anunciés l'obligació de presentar la declaració del Impost sobre Societats a tot tipus d'associacions, sense cap tipus de límits. La mesura va entrar en vigor el passat gener i, a les Borges, es va fer una reunió informativa per resoldre els dubtes sobre aquest nou impost per a les entitats.

Aquesta exclusió anunciada per Montoro beneficiarà múltiples col·lectius, entre ells, associacions de veïns i altres ens de caràcter municipal, que compten amb recursos personals i materials limitats per atendre les exigències formals tributàries. Concretament, la disposició que s'aprovarà en breu en Consell de Ministres establirà l'exclusió de l'obligació de presentar declaració en l'Impost sobre Societats a aquelles entitats, els ingressos totals del període impositiu de les quals no superin els 50.000 euros anuals, sempre que l'import total dels ingressos a rendes no exemptes no superi 2.000 euros anuals i que totes les seves rendes no exemptes estiguin sotmeses a retenció.

Aquesta modificació entrarà en vigor per als períodes impositius que s'inicien a partir de l'1 de gener de 2015. L'objectiu de la mesura és "alleujar del compliment d'obligacions formals a les entitats més petites", segons informen des del ministeri.

Anunci al Senat

La reforma de l'Impost de Societats, que va entrar en vigor el passat gener, va establir com a novetat l'obligació de presentar la declaració del Impost sobre Societats a tot tipus d'associacions, sense cap tipus de límits.

El ministre ja va destacar en el ple del Senat del passat 10 de febrer que la mesura es va aplicar amb l'objectiu de "millorar el control<span title="tributario" del="" impuesto."=""> tributari" de l'impost. Alhora, Montoro va avançar a la Cambra Alta que el govern espanyol estava estudiant establir límits més reduïts que els previstos fins a aquell moment, per no perjudicar el desenvolupament de la seva activitat a aquelles entitats amb recursos més reduïts.

Una xerrada amb representants de les entitats de les Borges (foto: arxiu).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa