Notícies

  Dimecres, 4 de març de 2015

Els alcaldes de la plataforma 'Prou morts a l'N-240' demanen ara una reunió amb Foment

N'han informat a la trobada amb el conseller Vila, on han acordat també presentar una moció a diverses institucions

En la reunió d'aquesta tarda al Parlament de Catalunya entre la plataforma 'Prou morts a l'N-240' i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, aquest s'ha compromès a exigir una trobada "al més alt nivell" del Ministeri de Foment amb representants de la plataforma. A més, en la reunió també s'ha acordat presentar una moció al Parlament de Catalunya, la Diputació, la Cambra de Comerç, els consells comarcals i els ajuntaments implicats, reclamant una solució definitiva que contempli la duplicació de l'N-240 entre les Borges Blanques i Lleida, mentre que les entitats continuen apostant per la gratuïtat del peatge com a solució definitiva.

A la reunió, celebrada al Parlament de Catalunya, el conseller també ha aclarit els detalls del recent acord amb Foment per desviar una part del trànsit de camions entre Lleida i Montblanc per l'AP-2. Així, es bonificaria un 35% del peatge als que facin un recorregut més llarg d'aquest tram, i un 50% als que facin només aquest tram, però l'ha supeditat a la negociació amb la Cambra de Comerç i el sector del transport de mercaderies, així com al compromís i el projecte de Foment aquest 2015 per a duplicar l'N-240 entre les Borges Blanques i Lleida.

En la torbada hi ha participat els alcaldes de les Borges Blanques, Enric Mir; de Juneda, Antoni Villas; de Puigverd de Lleida, Benjamín Bosch; de Vinaixa, Jordi Sarlé; de Torregrossa, Josep Maria Puig; d'Artesa de Lleida, Pere Puiggròs; els presidents del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro; i de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó; a més de Ramon Lleonart, en representació de la Diputació de Lleida.

Massiu suport a l'opció d'alliberar el peatge de l'AP-2 entre Lleida i Montblanc

Ja fa anys que des del territori es demanen solucions per al tram de l'N-240 entre les Lleida i Montblanc i, sobretot entre Lleida i les Borges, epsi que registra una alta sinistralitat. En aquest sentit, és remarcable el consens que havia generat l'opció de l'alliberament del peatge de l'AP2 com a solució definitiva, una alternativa que ja defensaven l'Ateneu Popular Garriguenc, Conca 22 (de la Conca de Barberà) i les cambres de comerç de Lleida i de Reus el 28 de juny de 2013 en la Declaració de Montblanc i que està recolzada per una setantena d'institucions, entitats i empreses, a més d'un estudi comparatiu -encarregat per l'entitat garriguenca- de costos econòmics entre l'esmentat alliberament del peatge i la construcció de l'autovia Lleida-Montblanc.

D'altra banda, el 24 d'octubre del 2013, la Diputació de Lleida i alcaldes de les Garrigues, el Segrià i el Pla d'Urgell i el president del Consell Comarcal de les Garrigues també apostaven per l'alliberament de l'AP-2 per minimitzar la sinistralitat a la N-240. A més, el passat 14 de febrer del 2014, institucions i entitats lleidatanes i tarragonines exigien el rescat de l'AP-2 entre Lleida i Montblanc en un massiu acte a la Casa de la Cultura de les Borges conduït per Isidre Esteve.

La reunió de la plataforma ‘Prou morts a la N-240’ amb el conseller Santi Vila (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa