Notícies

  Dijous, 5 de març de 2015

ACM, FMC i el Govern català signen un conveni per impulsar clàusules en la contractació de l’administració pública local

Els signants de l'acord consideren que la contractació pública ha de contribuir al desenvolupament de polítiques d'interès general

El Govern i les dues principals entitats municipalistes de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), han signat aquest migdia un conveni de col·laboració per impulsar la incorporació de les clàusules socials en la contractació de l'administració pública local.
 
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs; el president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, i el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, han signat el conveni al Saló Torres Garcia del Palau de la Generalitat. Homs ha assegurat que el propòsit del conveni de "crear condicions de més igualtat i equitat" justifica "la solemnitat de l'acte" de la signatura d'avui.

Incorporar les clàusules socials en la contractació pública
 
L'objectiu del conveni és la recíproca cooperació entre les parts per avançar en la incorporació de clàusules socials en els expedients de contractació tramitats per l'Administració local de Catalunya. Els signants de l'acord consideren que la contractació pública ha de tenir un caràcter estratègic i contribuir indirectament al desenvolupament de polítiques d'interès general. Aquesta és una funció addicional de la contractació que ha estat reforçada per les directives europees que s'han anat incorporant en diferents sectors.
 
En el conveni, el Govern de la Generalitat, a través de l'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública (OSACP),  es compromet a facilitar l'assessorament necessari a les entitats municipalistes per a la incorporació de clàusules socials a la contractació pública, donant compliment a la resolució 577/X del Parlament que l'instava a fer-ho.
 
Per la seva banda, l'ACM  i la FMC duran a terme en els ajuntaments accions de comunicació i sensibilització dels efectes positius que té la incorporació de les clàusules socials en els expedients de contractació pública amb la finalitat que aquestes cada vegada hi siguin més presents. Les dues entitats municipalistes es comprometen a recomanar als ajuntaments les pautes incloses  a la Guia per a la inclusió de clàusules contractuals de caràcter social, aprovada per la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat de Catalunya.
 
El conveni, signat aquest migdia, també preveu la creació d'una comissió de seguiment integrada per un representant de l'OSACP del Departament de la Presidència, un de l'Associació Catalana de Municipis i un de la Federació de Municipis de Catalunya. La comissió es reunirà com a mínim un cop a l'any o quan un dels seus membres ho sol·liciti i vetllarà pel compliment del conveni i proposarà noves clàusules socials per incorporar.

L'acte de signatura de l'acord (foto: ACM).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa