Notícies

  Divendres, 6 de març de 2015

El proper juny se celebrarà un debat monogràfic sobre el canal Segarra-Garrigues al Parlament de Catalunya

Es parlarà de la gestió econòmica i mediambiental del canal i es farà una auditoria econòmico-financera per avaluar-ne els costos

El proper mes de juny se celebrarà al Parlament de Catalunya un debat monogràfic en el si de la Comissió d'Agricultura amb tots els agents implicats sobre el desenvolupament, el futur i la sostenibilitat econòmica i ambiental del Canal Segarra-Garrigues, arran d'una moció presentada pel grup d'Iniciativa per Catalunya Verds de la qual, amb els vots de CiU, ERC, PSC i del PP, s'ha aprovat el punt que demanava celebrar l'esmentat debat.

En el mateix debat, segons la moció, es presentaran l'informe definitiu del CADS conjuntament amb el de la sindicatura de comptes (sobre l'exercici de Regsega 2010/2011). A més, posteriorment, es realitzarà una auditoria que avaluï els costos que ha suposat la gestió de Regsega des de l'any 2003 a l'any 2014 del projecte de regadiu del Canal Segarra-Garrigues.

L'únic punt que no ha prosperat pels vots en contra de CiU i PP l'abstenció del PSC, demanava garantir que abans de continuar amb l'obra nova del Segarra-Garrigues es considerés el que ja està instal·lat, pensar en una modernització del sistema de reg del Canal d'Urgell que ara mateix resulta inviable econòmicament "tot evitant que sigui Endesa la que controli els embassaments", segons la diputada d'ICV-EUiA, Sara Vilà. Cal recordar que aquesta formació va portar a fiscalia la setmana passada un informe jurídic que subratllava la possible contractació fraudulenta entorn al canal.

Les obres del Segarra-Garrigues a Castelldans el juliol de l'any passat (foto: arxiu).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa