Notícies

  Dilluns, 9 de març de 2015

Comencen els treballs d'adequació de la rotonda d'entrada a les Borges des de l'antiga N-240, a l’Avinguda Jaume Segarra

Les obres s'han dividit en 3 fases; en la primera, l'actual, s'hi col·locarà una antiga premsa de barra del segle XIX

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha iniciat aquest matí les obres d'adequació paisatgística de la rotonda que connecta l'antiga N-240 amb la C-233, que va de la capital de les Garrigues fins a Mollerussa, després que ja el juliol de l'any passat el Ministeri de Foment autoritzés aquests treballs. La primera fase d'aquesta reordenació de l'espai interior de la rotonda, que actualment dóna accés a la variant de l'N-240 i a l'entrada de les Borges per l'Avinguda Jaume Segarra, preveu la implantació d'una premsa d'oli del segle XIX de les anomenades de barra, que va ser adquirida pel consistori a principis dels anys 90, provinent d'un antic Molí dels Omellons que s'havia d'enderrocar.

El projecte complert es basa en la definició de dos espais, aproximadament de la meitat de la superfície cadascun, que simbolitzin la frontera entre el territori regat i el territori de secà mitjançant una petita paret de pedra seca, i el plantat de diferents espècies arbòries amb la incorporació de varietats caducifòlies en un cas i la reordenació dels olivers existents actualment en l'altre, que es durien a terme en la segona fase. Finalment, l'espai s'ha de complementar, en una tercera fase, amb la instal·lació d'un rètol que indiqui 'les Borges Blanques' amb elements en volum.

Per poder dur a terme el projecte l'Ajuntament de les Borges va demanar ja fa temps l'autorització al Ministeri de Foment com a titular de la rotonda, que li havia estat concedit el passat 18 de juliol del 2014, segons comunicava la delegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso a l'alcalde Mir i la regidora Palau. La Diputació de Lleida, que ha finançat íntegrament els 19.640 euros pressupostats per dur a terme aquesta primera fase, que té una durada prevista d'unes 4 setmanes.

La regidora de Governació, Núria Palau, que ha visitat l'inici de les obres acompanyada de l'arquitecte municipal, Lluís Guasch, ha destacat que "el projecte permetrà dignificar i fer més acollidora l'entrada principal del municipi". Palau s'ha mostrat satisfeta ja que "ens permetrà recuperar i museïtzar aquest element patrimonial, amb un tractament de protecció que en garanteixi la seva preservació, per situar-lo a disposició de tots els veïns i visitants de les Borges Blanques".

L'inici de les obres d'adequació de la rotonda (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa