Notícies

  Dijous, 12 de març de 2015

La Granadella senyalitza i arranja dos miradors panoràmics

Aquesta actuació complementa la senyalització direccional de les dues rutes realitzada l’any passat

L'Ajuntament de la Granadella, en col·laboració amb el Club Excursionista Garrigues Altes, aquesta han arranjat i senyalitzat aquesta setmana dos miradors del terme municipal: el mirador de les Terres de l'Ebre, ubicat al Coll de Bovera, a la banda sud, i el Mirador dels Pirineus, situat a la vessant nord.

Els dos miradors posen de manifest la situació privilegiada del municipi que està ubicat damunt un altiplà. El mirador de les Terres de l'Ebre permet una panoràmica de la depressió de l'Ebre, del Montsant fins el massís dels Ports de Tortosa-Beseit, i el mirador dels Pirineus, permet la contemplació de bona part de les Garrigues i de la Plana de Lleida, les serres prepirinenques fins arribar, els dies clars, als principals pics dels Pirineus com l'Aneto (3.404 m) o el Mont Perdut (3.348 m).

L'actuació ha consistit en l'anivellament de terreny en un mirador, la col·locació d'unes baranes a l'altre, i a ambdós s'hi ha ubicat un banc de fusta i un plafó panoràmic explicatiu.

El projecte, que ha estat executat per l'empresa Enginyeria Marsal i Porta, SL. de Juneda, complementa l'actuació de la senyalització direccional de les rutes: 'Ruta del Mirador de les Garrigues i dels Pirineus' i 'Ruta del Mirador de les Terres de l'Ebre', executades el desembre passat, data en què també es va dur a terme la senyalització informativa dels elements patrimonials més destacats del municipi.

L'execució d'aquestes actuacions s'emmarca dins el Pla de Desenvolupament Local Oleoturisme i Economia del Coneixement de les Garrigues Altes. L'Ajuntament de la Granadella ha acordat destinar-hi part dels ingressos procedents de les centrals eòliques al seu municipi amb la finalitat el crear activitat econòmica i ocupació per frenar l'envelliment de la població i l'emigració de la població jove de les Garrigues.

El Mirador Terres de l'Ebre (foto: Aj. de la Granadella).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa