Notícies

  Dimecres, 25 de març de 2015

Nova edició del material informatiu Terra d'Oli i Ruta del Vi

S'amplien les dades d'aquestes dues rutes que tenen com a protagonistes els productes estrella de la comarca

En el marc de la Fira de Sant Josep celebrada a Mollerussa el cap de setmana passat, el Consell Comarcal de les Garrigues ha presentat la reedició del material informatiu de Les Garrigues, Terra d'Oli i de la Ruta del Vi amb les dades actualitzades i ampliades. Es tracta de dues rutes que tenen com a protagonistes els productes estrella de la comarca: l'oli de les Garrigues i el vi Costers del Segre (subzona Garrigues).

A la nova edició de Les Garrigues, Terra d'Oli el visitant trobarà una informació exhaustiva de les cooperatives i molins d'oli de la comarca, així com les visites culturals pel patrimoni de les Garrigues i els restaurants de la zona on tastar els productes de la terra. A més, hi ha una relació d'allotjaments i cases de colònies per aquells que hi vulguin fer nit.

També s'ha reeditat el material informatiu de la Ruta del Vi que pretén, a més de donar a conèixer els cellers de les Garrigues, promocionar el patrimoni i els atractius que té la comarca. A part de l'oli, que és el producte per excel·lència i més conegut de la comarca, també el vi de les Garrigues està agafant renom i reconeixement internacional.

El denominador comú d'aquests cellers és que elaboren uns vins d'alta qualitat. Aquests cellers pertanyen a la denominació d'origen Costers del Segre, concretament dins la subzona de les Garrigues; aquesta zona es caracteritza per un tipus de sòl calcari, amb un clima mediterrani, hiverns freds i estius calorosos i una mitjana de precipitació baixa.

La ruta està formada per sis cellers de les localitats garriguenques de l'Albagés, Arbeca, Fulleda, la Pobla de Cérvoles i el Vilosell. En el tríptic informatiu de la Ruta del Vi, el visitant trobarà informació de contacte dels cellers, una breu descripció de les característiques dels vins i algunes visites que pot fer a l'entorn.

Els 8.000 exemplars editats de cada ruta es distribueixen a les oficines de turisme de Catalunya, als museus, cooperatives, allotjaments i restaurants de la comarca i també se'n farà difusió a les xarxes socials. El nou material informatiu ja es pot consultar al web de turisme del Consell Comarcal de les Garrigues www.turismegarrigues.com.

Imatge de la presentació a la Fira de Sant Josep de Mollerussa (foto: Consell Comarcal de les Garrigues)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa