Notícies

  Dijous, 16 de maig de 2013

Les Borges oferirà un Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'elaboració d'olis d'oliva i vins a partir del curs vinent

L'INS Josep Vallverdú impartirà aquests estudis que combinen la formació dels alumnes a les aules i a les empreses del sector

L'Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques impartirà un nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) d'Elaboració d'olis d'oliva i vins a partir del curs escolar 2013-2014.

Així ho han presentat aquest matí a la sala d'actes del Consell Comarcal el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Miquel À. Cullerés, acompanyat del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro; l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i la directora de l'INS Josep Vallverdú de les Borges Blamques, Antonieta Bernat.

Aquests estudis tenen per objectiu la capacitació de l'alumnat per a treballar en molins d'oli o cellers, tot formant-los per a realitzar les operacions d'extracció, elaboració i envasament d'olis i vins, així com per a utilitzar la maquinària i els equips corresponents i fer-ne un manteniment de primer nivell.

Així algunes de les assignatures que s'impartiran són extracció d'olis d'oliva, elaboració de vins, seguretat i higiene en la manipulació d'aliments, venda i comercialització de productes alimentaris o anàlisi sensorial, entre altres.

Un cop finalitzat el cicle formatiu, els alumnes tindran les qualificacions professionals adients per conduir els processos d'extracció d'olis verges d'oliva, controlar el procés de tràfec i emmagatzematge d'oli d'oliva verge al celler, controlar la matèria primera i preparar les instal·lacions i la maquinària del celler, controlar les fermentacions i l'acabat dels vins, realitzar vinificacions especials, així com conduir el procés de destil·lació i elaborar aiguardents i licors.

Es tracta d'un model de formació professional en alternança i dual, orientada als llocs de treball i a les competències professionals, que pretén augmentar la implicació de les empreses a través de la validació de les activitats formatives realitzades per l´alumnat.

La formació professional dual combina la formació de l'alumnat entre l'INS i les empreses, les quals retribueixen l'activitat laboral de l'alumnat mitjançant un contracte de formació.

Tal com ha explicat el delegat, "agraïm a la quinzena d'empreses que ja han confirmat la seva col·laboració amb el cicle la seva implicació i confiança en el projecte i esperem que en sumem més els propers mesos".

Des de l'Institut, aposten "fort per garantir la formació i la inserció laboral de les persones que volen treballar en el món de l'elaboració d'olis d'oliva i vins, estrenyent els llaços de col·laboració amb les empreses més punteres del sector".

El cicle tindrà una durada de 2.000 hores, 400 de les quals seran de formació en centres de treball, i que es duran a terme en dos cursos acadèmics.

Un moment de la presentació del cicle formatiu (foto: Consell Comarcal)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa