Notícies

  Dimarts, 21 de maig de 2013

La nova zona verda i de jocs de la vora de la carretera de Cervià ja està enllestida

Es tracta de la primera fase dels treballs dins l'àmbit del Pla Parcial número 6, que ha tingut un cost d'entre 5000 a 6000 euros

La primera fase dels treballs d'enjardinament i millora de la zona verda de la urbanització ubicada a la carretera de Cervià i situada dins l'àmbit del Pla Parcial número 6 (PP6), ja estan enllestits i han tingut un cost d'entre 5000 i 6000 euros, segons l'alcalde, Enric Mir. Les obres, que s'han dut a terme en una superfície de 800 m², inclouen l'acondicionament del parc infantil ja existent i la plantació de 20 exemplars de lledoners adults. Mir ha explicat a Ràdio les Borges que "s'han aprofitat els arbres que el departament d'Agricultura havia cedit a les Borges i s'ha compensat l'arranacada d'arbres de l'espai de les piscines".

L'àrea de joc infantil, on s'hi ha incorporat un paviment de sauló, té unes dimensions aproximades de 100 m² i compta amb diversos elements, com uns gronxadors, una caseta amb un tobogan i un cavallet, així com un banc de fusta. Aquesta zona també compta amb una dotzena de plantes decoratives que s'han col·locat amb l'objectiu d'embellir l'aspecte del parc. Pel que fa a la resta de la zona condicionada, s'hi ha afegit 20 nous arbres que juntament amb els tres pins ja existents formen un arbrat que permetrà gaudir d'una zona d'ombra a l'estiu.

El consistori preveu en un futur abordar la resta de fases pendents per a la completa urbanització de la zona verda, que comptarà amb 3.600 m², i que inclourà, entre d'altres, una pista esportiva polivalent construïda amb formigó. Mir explica, però, que l'actual equip de govern (CiU i IBB) es van trobar damunt la taula "un projecte per a la zona que costava al voltant d'uns 180.000 euros, que actualment no podem realitzar però sí que anirem condicionant l'espai per fases, segons la disponibilitat pressupostària".

La millora d'aquesta zona, que respon al requisit que fixa la llei de reservar una zona verda dins dels plans parcials urbanístics, permetrà "que els veïns d'aquesta urbanització disposin d'una zona de lleure apta per als pares i per a la canalla propera als habitatges de la zona del PP6", segons explica Mir.

La nova zona verda de les Borges (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa