Notícies

  Dilluns, 22 de juny de 2015

La flama de Sant Joan recorre els pobles garriguencs, que organitzen sopars i balls per celebrar el solstici d'estiu

A la majoria de municipis s'encendrà la foguera amb la flama del Canigó i es faran sopars populars i actuacions musicals

Demà els pobles garriguencs organitzaran la revetlla de Sant Joan, una festa que s'estèn arreu del Països Catalans amb el foc com  l'element més característic i amb la que se celbra el solstici d'estiu (amb dos dies de retard). La majoria dels pobles encendran la típica foguera amb la flama del Canigó, que aniran a buscar, en molts casos, entitats i veïns dels municipis.

Diversos actes acompanyaran aquestes fogueres, com ara actuacions musicals, sopars populars, batucades i discomòbils, etc. A diversos pobles, com Cervià, s'oferirà coca i mistela per als assistents a les revetlles i a les Borges Blanques, ja a les 18 hores, es faran actes adreçats als més petits, amb un berenar, un bany d'escuma i un espectacle d'animació infantil. A Arbeca, els actes començaran a les 19:30 a la plaça del Toll i inclouran una ballada de sardanes, sopar popular i ball de nit. Aquesta manera de commemorar la nit més curta de l'any, amb un sopar i ball, juntament amb la foguera i els petards, és la més comuna arreu de la comarca.

Consulta els horaris d'algunes de les revetlles de les Garrigues.

La revetlla de Sant Joan a les Borges

Una festa de l'escuma amb espectacle d'animació infantil a càrrec del grup 'Encara farem salat' i un berenar per a tota la mainada a la Plaça de la Independència, donaran demà a les 18 hores el tret de sortida als actes de la revetlla de Sant Joan a la capital. Els actes continuaran a les 20:30 hores a la placeta del Terrall, amb una batucada dels tabalers dels Diables Grup Recerca, que animaran l'ambient fins a l'arribada de la Flama del Canigó, a les 21 hores, a càrrec d'una vintena de motards de l'entitat local Motards Fot-li Gas-to, la lectura del manifest per part de l'exregidor Francesc Macià que precedirà l'encesa de la foguera, i a partir de la mitjanit, sessió de ball amb l'Orquestra Glacé fins a altes hores de la matinada, amb coca i mistela per a tots els assistents.

La foguera de Sant Joan de fa una anys a Fulleda (foto: Peti qui peti).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa