Notícies

  Dimarts, 28 de juliol de 2015

La setena edició de Delicadeses-Art de tros, a l'Espluga Calba i el Cogul

El microfestival, que lliga paisatge i representacions artístiques, tindrà lloc, en dues sessions, el 20 i 27 d'agost

Aquest agost torna, com és habitual a l'estiu garriguenc, després del parèntesi de l'any 2013, el cicle artístic Delicadeses-Art de Tros. Enguany consta de dues sessions en què, com sempre des dels inicis de la iniciativa, l'any 2008, es combinaran manifestacions artístiques amb bonics indrets del paisatge garriguenc. Les dates escollides per a aquesta edició, la setena, són els dijous 20 (a l'Espluga Calba) i 27 d'agost (al Cogul) i, com és tradicional a Delicadeses, l'espectacle acabarà contemplant la posta de sol.

A més de la intervenció artística corresponent, els assitents podran gaudir, en cadascuna de les sessions, de degustacions a càrrec de la Cooperativa l'Olivera, com ja és habitual. Com a novetat en aquesta edició, Delicadeses-Art de Tros comptarà amb la complicitat d'Olis Salvador Farré 'Chicó' i de Boira Bike, que ja hi va participar la sisena edició i guiarà els assistents que vulguin arribar amb bicicleta als llocs secrets on tindran lloc les manifestacions artístiques. Enguany, el microfestival garriguenc ha estat seleccionat per ser presentat en les jornades professionals de CultSurfing, un projecte que vol crear connexions entre manifestacions culturals singulars dels Països Catalans, i que té lloc, a la tardor, a Barcelona.

Delicadeses-Art de tros està organitzat per La fàbrica bella, amb la direcció artística de Meritxell Cucurella-Jorba i la coordinació general d'Eduard Batlle. A més de les col·laboracions esmentades, aquesta edició té el suport de SomGarrigues, com a mitjà de comunicació oficial, l'Ateneu Popular Garriguenc, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Can Antaviana (un dels seus dissenyadors, Josep Patau, és l'encarregat de la gràfica del festival), l'Associació d'Amics de les Pintures Rupestres del Cogul i els ajuntaments del Cogul i l'Espluga Calba.

El programa d'enguany

Els horaris de la sessió del dijous, 20 d'agost, són els següents:

18.00 h: trobada a l'Espluga Calba (a l'esplanada de davant de les piscines).
18.10 h: sortida en vehicles.
18.20 h: inici de la caminada fins a l'indret d'actuació (hi ha 15 minuts de trajecte).
18.40 h: acció musical 'L'esperit de la torxa', amb el cantautor Xavier Baró i la cantant i músic Heura Gaya.
19.25 h: acció poètica 'Miraelsmots'.
20.45 h: adéu a l'astre rei.
21.15 h: brindis de comiat al pati gòtic del castell de l'Espluga Calba.
 

La segona sessió, el 27 d'agost, preveu aquest programa:

18.15 -19.00 h: trobada al Cogul (al Centre d'Interpretació de les Pintures Rupestres).
18.15 h: per a qui vulgui, visita guiada a les pintures rupestres.
19.15 h: inici de la breu caminada fins a l'indret de l'actuació.
19.30 h: 'En la boca del lobo', amb Cecilia Paganini (narració oral per a adults).
20.15 h: acció poètica, sonora i experimental amb Celeste Alías (veu i clarinet) i Joana Gomila (contrabaix i veu).
20.35 h: adéu a l'astre rei.

En aquesta edició de Delicadeses-Art de tros, com ja es va fer en l'anterior, l'organització planteja al públic participant un 'micromecenatge directe'. Així, conviden el públic a finançar el projecte a través de guardioles que hi haurà al lloc de les actuacions per contribuir a garantir la continuïtat del festival. Aquí podeu trobar més informació sobre com fer-hi aportacions.
 

El cartell de l'edició d'enguany, dissenyat, com és habitual, pel borgenc Josep Patau.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa