Notícies

  Divendres, 31 de maig de 2013

El CEI vol dinamitzar el sector de la pedra de la comarca

El dijous dia 30 es va celebrar la Jornada sectorial de la pedra i les activitats extractives al CEI Borges amb la voluntat d'incentivar la creació de llocs de treball i noves oportunitats de negoci en el sector de la pedra

El Centre d'Empreses Innovadores (CEI) de les Borges va acollir el dijous 30 de maig la Jornada sectorial de la pedra i les activitats extractives, una iniciativa adreçada a dinamitzar el sector productiu de la pedra de la comarca.

L'activitat es va dividir en dues parts. A la primera es van presentar els aspectes conceptuals i metodològics vinculats als treballs de restauració de les activitats extractives, mentre que la segona va consistir en una demostració "in situ" de la seva aplicació, que va tenir lloc a les pedreres Sàez.

La jornada, que es va allargar durant tot el matí, va comptar amb 25 participants, que van poder conèixer les vessants tècniques i estratègiques del protocol per a l'avaluació de la restauració d'activitats extractives.

L'acte va ser organitzat pel Col·legi d'Enginyers Tècnics de Grau en Mines i Energia de Catalunya i Balears. Va ser gratuït i va comptar amb directors facultatius, tècnics d'empreses extractives, de consultories ambientals i de la pròpia Administració entre el públic.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, afirma que "la celebració d'aquesta jornada tècnica ha comptat amb tot el suport del consistori ja que a través del CEI pretenem incentivar la creació de llocs de treball i noves oportunitats de negoci relacionades amb aquest sector, un dels més potents de la comarca". Ribalta també ha remarcat que "amb iniciatives com aquesta augmenta la cadena de valor del sector de la pedra i en conseqüència se'n beneficia el conjunt del territori".

Està previst que a finals de juny el CEI Borges aculli dues jornades més dedicades a l'oli, organitzades per la regidoria de Promoció Econòmica en col·laboració amb el Patronat Fira de les Garrigues.

Imatge de la Jornada el dijous al CEI (foto: Ajuntament)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa