Notícies

  Divendres, 31 de maig de 2013

Èxit rotund d'assistència a la presentació del manifest 'A les Garrigues estem preparats'

L'acte acull més de 300 persones de diversos pobles de la comarca, entre els quals hi havien els dos diputats garriguencs, el president del Consell Comarcal de les Garrigues i diversos alcaldes

L'acte de presentació del manifest 'A les Garrigues estem preparats', que s'ha dut a terme a les 21 hores a la Sala d'Actes de la Casa de la Cultura de les Borges ha superat totes les expectatives dels impulsors de la iniciativa en quant a assistència de públic. Unes 300 persones, entre les quals hi havien els dos diputats de les Garrigues al Parlament de Catalunya, Ramona Barrufet i Albert Donés, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, i diversos alcaldes de municipis de la comarca, han seguit el desnvolupament de la presentació des de la sala d'actes -moltes d'elles de peu- i un bon nombre d'assistents han hagut de conformar-se en sentir les intervencions des de les escales i des del parc del Terrall a través d'un sistema de megafonia.

A la taula d'intervencions hi eren presents gairebé tots els impulsors del manifest però han intevingut, després de la benvinguda d'Enric Mir, l'alcalde de les Borges Blanques, Emili Farré, delegat d'Òmnium Garrigues i president de SomGarrigues, Josep Maria Solé, director de TALMA, i Albert Que, de l'Assemblea Nacional Catalana- les Garrigues, a més de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. Els impulsors del manifest han explicat que  que l'objectiu de la iniciativa és aconseguir un ampli suport de la comarca per tal que el president de la Generalitat i el Parlament tirin endavant amb el procés d'autodeterminació que s'ha emprès en els darrers mesos. A més, s'han repassat les adhesions amb què fins ara compta el manifest -que han signat ja 23 dels 24 alcaldes de la comarca, així com els dos diputats de les Garrigues al Parlament, diversos empresaris, representants d'associacions i particulars- i que avui, en acabar l'acte, han augmentat considerablement. Unes signatures que ara es continuaran recollint pels pobles de la comarca i que, posteriorment, segons Emili Farré "es faran arribar al president de la Generalitat i al Parlament de Catalunya".

En la seva intervenció, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha explicat que el Govern de la Generalitat i el Parlament són els encarregats de "dissenyar la forma política del nostre futur estat". Ha destacat, però, la utilitat d'iniciatives com aquesta perquè mostren que "som molts i molt diversos els que compartim una mateixa idea per al futur del país" i aquest fet "és important per a recolzar i empènyer la tasca de les institucions polítiques". A més, Casals ha dit que el pas cap a un estat català ja no té marxa enrere "si volem seguir sent catalans, ja no hi ha lloc per a nosaltres a Espanya". Segons la presidenta d'Òmnium, ara més que mai, la societat civil "ha de sumar per poder assolir l'objectiu de l'estat propi, hem de buscar la unitat" i, per últim ha assenyalat que la fita d'Òmnium Cultural és treballar primer per aconseguir que es faci un referèndum perquè els catalns i les catalanes puguem exercir el dret a decidir i, després, intentar que el màxim de persones possible siguin partidàries d'un estat propi per a Catalunya.

La sala estava plena a vessar i fins i tot hi havia gent seguint l'acte des de fora.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa