Notícies

  Dimarts, 25 d'agost de 2015

Anna Rufié, borgenca de l'any 2014

És la fundadora i l‘actual presidenta de l'associació Grums i ha dedicat 25 anys als joves i adolescents de les Borges i la comarca

Anna Rufié ha estat guardonada amb el premi Olivera d‘Or al Borgenc de l‘any 2014. El guardó reconeix la tasca d‘aquesta borgenca que va fundar l'any 1990, juntament amb un grup de pares, l‘Associació de pares i joves Club juvenil Rio. Una associació que al cap de sis anys esdevindria l'actual Grums i en la qual ostenta el càrrec de presidenta.

Aquest 2015 l'associació Grums ha fet 25 anys, un temps en què Anna Rufié s'ha dedicat amb altres voluntaris a proporcionar un espai de lleure als joves adolescents de les Borges i la comarca. Ha estat a través d'aquest espai que s'han intentat transmetre valors com l'esperit cooperatiu, la creativitat i el respecte a les persones i a l'entorn. Anna Rufié també, des de l'espai que li ofereix l'associació ha dedicat part del seu temps a participar en actes solidaris o lúdics que s'han fet a les Borges. Per exemple sopars de Mans Unides, festivals Pro-Marató de TV3, festes de Carnaval, carrosses dels Tres Tombs durant la Fira de l'Oli, etc.

Com marca la tradició, el guardó s'entregarà juntament amb el del Garriguenc de l'any 2015 el proper dissabte 5 de setembre a la tarda al Centre Cívic de les Borges Blanques, en el marc dels actes de la Festa Major. Just després del Repic dels gegants anunciant la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs, un repic que es farà a les 18:00 hores des de l'església de Santa Maria.

El jurat que ha escollit el guanyador l'ha format l'alcalde, quatre regidors de l'Ajuntament, el president de la cooperativa de Sant Isidre, el president de l'Agrària Secció de Crèdit la Borgenca, el president de la Cambra de Comerç, el president de l‘Associació de la Gent Gran i l'anterior Borgenc premiat, en aquest cas la presidenta de l‘Associació de Dones la Rosada. Tots ells han escollit dimarts 25 d'agost al vespre el Borgenc de l‘any 2014.

La candidatura d'Anna Rufié ha obtingut set vots dels onze disponibles. Les altres candidatures que també han estat votades han sigut la del Club Tennis Taula Borges, amb tres vots, i la de l'ex regidor de Cultura, Francesc Macià, amb un vot.

En aquest enllaç podeu escoltar la darrera entrevista que li vam fer a l'Anna en motiu del 25è aniversari del Grums.

Anna Rufié als estudis de Ràdio Les Borges

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa