Notícies

  Divendres, 28 d'agost de 2015

Les pintures rupestres del Cogul, imatge del cartell de la Diada Nacional de Catalunya 2015

La fotografia conté un detall de la Roca dels Moros, datada de l'any 5000 aC

Aquest divendres el Govern de Catalunya ha presentat els actes institucionals que es faran amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya així com la imatge que els representarà, les pintures rupestres del Cogul. El cartell conté un detall de la Roca dels Moros d'el Cogul, datada de l'any 5000 aC i que mostra una escena de dansa.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el vicepresident segon del Parlament, Lluís M. Corominas, han estat els encarregats de fer la presentació aquest migdia al Parlament català. Han explicat que el principal motiu pel qual s'ha triat aquesta imatge és per posar en relleu "la necessitat de preservar aquells elements que ens expliquen com a comunitat humana", en un moment en què es destrueixen elements de gran valor patrimonial, s'explica des de la Sala de premsa de la Generalitat. A més, han posat com a exemple els atacs als elements del patrimoni cultural que s'han fet en els darrers anys a Síria i a l'Iraq.

Les pintures del Cogul són una de les primeres representacions artístiques de la col·lectivitat a Catalunya i, en aquest cas, dels homes i les dones del Neolític que vivien a la plana de Lleida. Van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1998 com a part del conjunt rupestre d'art llevantí, que a Catalunya compta amb 60 indrets registrats.

Les pintures del Cogul al cartell de la Diada Nacional de Catalunya 2015

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa