Notícies

  Dilluns, 31 d'agost de 2015

La CUP de les Borges retorna les entrades gratuïtes per al teatre de Festa Major que els ha atorgat l'Ajuntament

Consideren que que els regidors no han de tenir privilegis respecte la resta de ciutadans

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de les Borges Blanques ha donat a conèixer a través d'un comunicat de premsa que retornarà les dues entrades que l'Ajuntament ha facilitat de manera gratuïta a tots els regidors i regidores de la corporació municipal per l'obra de teatre que es fa el divendres de Festa Major i que per al públic general té un cost de 10 euros (15 a taquilla). Consideren que "regalar entrades a regidors i regidores, per a qui, a més, es reserva un lloc preferent és un privilegi injustificat, una distinció sense motiu entre representants i representats, i més encara quan aquest privilegi es fa extensiu als/les acompanyants de cada regidor/a, cosa que ascendeix la suma a un total de 260 euros". A més, des de la formació afegeixen que "si el regidor de la CUP assisteix a algun acte de pagament, abonarà el preu de l'entrada com qualsevol altre ciutadà".

Al comunicat, la CUP recorda que els regidors i regidores ja perceben retribucions i indemnitzacions per l'exercici del seu càrrec, que en el cas dels qui tenen responsabilitats de govern pot ascendir fins als 705 euros mensuals (25 en el cas dels que estan a l'oposició). En aquest sentit manifesten que "establir distincions més enllà de les obligacions del càrrec respon a una concepció vella i classista de la política, que marca distàncies amb la ciutadania comú en lloc d'escurçar-les, tal com correspon en ple segle XXI".

Finalment, la formació política explica que, pels mateixos motius, renuncia també a l'aperitiu de Festa Major de divendres al migdia a què es convida el seu regidor i indiquen que "tot i que a la invitació rebuda és l'alcalde qui convida, hem demanat si la iniciativa va a càrrec del mateix alcalde o és l'erari públic qui paga l'aperitiu. Com que no en tenim resposta, i davant la sospita que és la ciutadania de les Borges qui, de nou, pagarà injustificadament la festa d'uns pocs, no hi participarem".

La trobada de gegants, un dels actes més concorreguts de la Festa Major de les Borges (foto: Tarrés al dia).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa