Notícies

  Dimarts, 22 de setembre de 2015

150 cantaires interpretaran dissabte a les Borges la cantata '1714-2014, 300 anys vencent'

L'actuació tindrà lloc al pavelló Francesc Macià, a les 20 hores, i l'entrada costa 5 euros

El pavelló Francesc Macià acollirà, el proper dissabte, 26 de setembre, a les 20 hores, la representació de la cantata '1714-2014. 300 anys vencent', una obra creada pel junedenc Josep Rosinach que explica la història catalana durant els últims 300 anys. La posada en escena comptarà amb més de 150 cantaires provinents de l'Orfeó Terrall, Cor Euridice, Cor Junedenc, Cor Garrampemm, Massa Coral els Cantaires de Juneda, la coral Flor de Lli de Linyola, coral Bellcant de Bellcaire d'Urgell i la coral de Miralcamp, acompanyats per alguns mestres de l'escola de música com a músics i dirigida pel mateix compositor.

Mariona Herrera i Blanca Julià entre altres, seran les veus solistes. A la representació també hi participaran els rapsodes Julia Molgó, Aida Perramon, Núria Arrufat, Josep Gelonch i Marcel Arrufat. La cantata, feta en motiu del Tricentenari, està integrada per set peces: 'Els segadors i l'Onze de Setembre', 'Vinc d'una terra', '1700-1714', '12 de setembre', 'Una llavor', 'Ponts d'amor' i 'Ara és el moment'. L'entrada costa cinc euros i es pot adquirir al departament de Recaptació de l'Ajuntament de les Borges.

L'estrena de la cantata va tenir lloc el 24 de juny de 2014 al Palau de la Música de Barcelona (després de preestrenar-se a Juneda el 15 de juny de l'any passat) i també va formar part dels actes de commemoració del Tricentenari, i compta amb l'adaptació orquestral del borgenc Jordi Nus.

L'estrena de la cantata va tenir lloc el juny del 2014 al Palau de la Música Catalana (foto: ABB).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa