Notícies

  Divendres, 25 de setembre de 2015

L’Ajuntament de les Borges exerceix la sobirania fiscal i ingressa els impostos a l’Agència Tributària Catalana

Segons van informar al ple del 24 de setembre en què, entre altres, es va aprovar una moció de suport a les persones refugiades

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, va informar al ple de l'Ajuntament de les Borges Blanques, celebrat el passat dijous, 24 de setembre, que l'Ajuntament comença a pagar els seus impostos directament a l'Agència Tributària de Catalunya en lloc d'abonar-los directament al tresor de l'Estat. Mir ha signat ja el decret que permet exercir la sobirania fiscal "ja que d'aquesta manera la Generalitat de Catalunya podrà disposar d'informació del volum real que suposen aquests impostos i afavorim també que els ciutadans se sumin de forma particular a la iniciativa". L'ingrés de l'Ajuntament a l'Agència Tributària Catalana consisteix en els diners corresponents a l'IRPF dels treballadors municipals i l'IVA.

En aquest sentit, l'AMI i l'ACM van engegar el passat 30 de juny una campanya perquè perquè els ens locals catalans exerceixin la sobirania fiscal (actualment ho estan fent ja 70 municipis). A les Borges, el passat març del 2012, els grups d'ERC i la CUP, van presentar al ple una moció instant a l'Ajuntament a exercir la sobirania fiscal, una moció que va ser aprovada amb els 12 vots favorables dels regidors presents a la sessió. Tot i això, segons explicava Enric Mir a Ràdio les Borges davant les crítiques de la CUP per no executar els acords de la moció, "aquest fet no respon a una manca de voluntat política sinó a els problemes estructurals de l'Agència Tributària Catalana". A partir de la signatura del decret, el passat dimecres, 23 de setembre, el consistori de la capital garriguenca començarà a ingressar els impostos a l'Agència Tributària Catalana, essent el primer poble de la comarca que ho fa.

Suport a les persones refugiades

D'altra banda, el ple va aprovar per unanimitat dels 13 regidors una moció amb què es compromet a acollir i ajudar la població refugiada, víctima dels conflictes armats a la Mediterrània, que va ser consensuada entre les tres formacions representades al consistori (CiU, ERC i CUP).

A més, entre altres assumptes, també es va aprovar la modificació dels estatuts de la Mancomunitat de Municipis per a la Música a les Garrigues, la proposta de nomenament dels vocals integrants del Consell d'Administració de l'organització especial Patronat Fira de les Garrigues i es va donar compte de diversos informes de gestió municipal i decrets d'alcaldia, entre altres punts.

Sobre la demanada que havien fet la passada sessió els grups de l'oposició de disposar d'un espai a l'Ajuntament per poder atendre els ciutadans i fer consultes de documentació del consistori, l'equip de govern els oferirà un emplaçament municipal fora de l'Ajuntament, per falta d'espai a la casa consistorial, mentre no es puguin fer obres per habilitar més despatxos. Tot i això, per fer consultes de documentació, els regidors de l'oposició podran anar-hi quan desitgin i fer-ho en alguna dependència que estigui lliure, segons ha informat la regidora d'Ensenyament, Participació, Transparència i Bon Govern, Patrimoni i Equipaments Culturals, Maria Fusté.

L'alcalde, Enric Mir, va anunciar al ple que l'Ajuntament ha començat a exercir la sobirania fiscal (foto: arxiu).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa