Notícies

  Dimarts, 4 de juny de 2013

El cicle artístic 'Delicadeses-Art de tros' fa una aturada per tornar l'any que ve amb noves propostes

Els motius del parèntesi són econòmics i de caire personal de l'organització

La que hauria de ser la sisena edició de 'Delicadeses-Art de tros', el cicle d'intervencions artístiques que cada agost es duia a terme en diferents indrets del paisatge garriguenc, s'haurà d'esperar fins l'any que ve. Els organitzadors del certamen, La fàbrica bella i l'Ateneu Popular Garriguenc, han fet públic un comunicat en què expliquen els motius d'aquesta "aturada en el camí".

Les causes que han empès l'organització a no celebrar les sessions de Delicadeses aquest proper agost -tot i que ja s'havia començat a treballar en els espectacles i en la cerca dels llocs on desenvolupar les actuacions- són, sobretot, de caire personal i que "afecten els membres de l'organització, fet que hauria dificultat poder preparar l'edició amb la seriositat i dedicació que es mereix", segons explca Miquel Andreu, president de l'Ateneu Popular Garriguenc.

D'altra banda, des de l'organització també indiquen que els motius econòmics han estat importants a l'hora de plantejar-se aquesta aturada ja que, segons expliquen en el comunicat que han adreçat al públic, "durant aquests cinc anys Delicadeses ha estat un cicle-festival que el públic ha pogut gaudir de manera gratuïta" i han estat les entitats organitzadores les encarregades de buscar el finançament per a tirar-lo endavant. En aquest sentit, anuncien que de cara a l'edició de l'any que ve "endegarem un projecte de microfinançament per tal de donar vida a Delicadeses 2014".

El festival, que va guanyar el Premi Ateneus 2011 en la categoria de "creativitat en arts escèniques", tornarà l'any que ve amb una nova proposta i intentant manetnir la bona acollida dels anys anteriors. Des de l'organització demanen disculpes al públic fidel que ha anat seguint Delicadeses i esperen que "es faci càrrec de la situació i de la dificultat de donar cos a activitats d'aquest tipus".

Una de les sessions de Delicadeses, a Llardecans, l'any 2009 (foto: APG)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa