Notícies

  Dimecres, 30 de setembre de 2015

La Banqueta de Juneda ha programat diverses activitats per aquesta tardor

L'entitat, que l'any que ve celebrarà el 25è aniversari, organitzarà passis de vídeos, xerrades, un tast de vins i trobada de voluntaris

La Banqueta de Juneda ha presentat el programa d'activitats que ha previst per aquesta tardor 2015, entre els mesos d'octubre i desembre.

El mes d'octubre consistiran es farà la presentació del vídeo 'Banqueta Patrimoni', que alterna imatges de les banquetes arbrades del canal filmades des de terra amb imatges aèries gravades mitjançant un drone. El documental es presentarà el dia 16 d'octubre a Juneda i el 23 d'octubre a les Borges Blanques. A més de la projecció del vídeo, les jornades comptaran amb diferents parlaments que defensaran el valor de les banquetes arbrades des de diferents punts de vista. Les conferències també serviran per celebrar la recent aprovació per part del Consell Comarcal d'iniciar la declaració de BCIL (Bé Cultural d'Interès Local) .

Ja al novembre, es preveu una trobada de voluntaris i voluntàries per dur a terme tasques de neteja, poda, selecció de rebrots, feines de desbrossament, etc. a la Banqueta. La jornada, que es farà el 7 de l'esmentat mes, també comptarà amb un esmorzar popular per a tots els participants. Una setmana després, el 14 de novembre, s'encetaran les jornades 'Banqueta i vi', que volen donar a conèixer els vins que es produeixen a les terres regades pel Canal d'Urgell, una activitat que, segons l'entitat, tindrà continuïtat l'any que ve, en motiu de la celebració del seu 25è aniversari. El Celler Els Vilars d'Arbeca serà el primer protagonista d'aquesta activitat. El tast de vins tindrà lloc en algun indret del parc de la Banqueta (encara per definir).

Finalment, la cooperativa SomEnergia oferirà una xerrada informativa l'11 de desembre. La Banqueta informa que aquest calendari d'activitats no està tancat i hi poden incloure nous actes.

L'entitat ha preparat un petit documental que que mostra el valor de les banquetes arbrades (foto: wikimedia).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa