Notícies

  Dimecres, 30 de setembre de 2015

L'Aula d'Extensió Universitària les Garrigues inaugura el curs 2015/2016, que comptarà amb una dotzena de ponències

Les sessions tindran lloc al CEI de les Borges i inclouran xerrades de temàtiques diverses

El Centre d'Empreses Innovadores de les Borges (CEI) acollirà aquest dijous, 1 d'octubre, a les 16 hores, la inauguració de l'Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran de les Garrigues, que enguany durà a terme la seva tercera edició, després que la iniciativa comencés l'any 2013. L'acte comptarà amb la presència del president del Consell Comarcal, Antoni Villas, i de l'alcalde de les Borges, Enric Mir, entre altres autoritats acadèmiques i territorials.

Seguidament, després de la inauguració tindrà lloc la primera de les ponències del curs, amb el títol 'El modernisme a les Garrigues', a càrrec de Lis Solé, humanista, antropòloga i docent.

L'Aula és una iniciativa que té com a objectiu promoure i difondre la cultura i el coneixement a través de conferències, classes i sortides culturals. L'Aula està oberta a tothom i compta amb un programa avalat per la Universitat de Lleida (UdL), el Consell Comarcal de les Garrigues i el Centre d'Estudis de les Garrigues, que també en són organitzadors, juntament amb el Consell Consultiu de la Gent Gran de les Garrigues, l'Ajuntament del Vilosell, l'Ajuntament de les Borges Blanques, la Diputació de Lleida i la Biblioteca Marquès d'Olivart.

Aquest any comptarà amb una dotzena d'activitats que es duran a terme diversos dijous, a les 16 hores, al Centre d'Empreses Innovadores (CEI) de les Borges. Els organitzadors han volgut seleccionar conferències sobre temes diversos com art, etnobotànica, atronomia, sobre l'any de les biblioteques, actualitat, cuina, religió, medicina, periodisme, esport, història geològica del planeta i cooperativisme.

El programa del curs 2015/2016

 • 1 d'octubre: xerrada 'El modernisme a les Garrigues', a càrrec de Lis Solé, humanista, antropòloga i docent.
 • 5 de novembre: xerrada 'Retorn a la tradició: les plantes en la medicina d'ara i d'abans', a càrrec d'Esperança Carrió i Cabrer, doctora en Farmàcia.
 • 3 de desembre: xerrada 'Evolució de l'univers', a càrrec de Francisco Castander i Serentill, doctor en Física i Matemàtiques.
 • 10 de desembre: xerrada 'Lletraferides, la història de les nostres bibliotecàries', a càrrec d'Assumpta Montellà, escriptora i historiadora.
 • 7 de gener: xerrada per determinar sobre actualitat, a càrrec de Lluís Foix, llicenciat en Dret i periodista.
 • 4 de febrer: xerrada 'Motius per a l'esperança', a càrrec de Sor Lucía Caram, monja dominica.
 • 3 de març: xerrada 'Medicaments genèrics per als pacients', a càrrec de Conxita Torruella, diplomada en Infermeria.
 • 31 de març: xerrada 'Literatura i periodisme', a càrrec de Vidal Vidal, llicenciat en Dret i periodista.
 • 7 d'abril: xerrada 'El progrés i el canvi des d'un lideratge arrelat als valors', a càrrec de Carles Folguera, director de la Masia del Barça.
 • 21 d'abril: xerrada 'Els dinosaures, les bèsties del passat', a càrrec d'Antoni Lacasa, cap de la Secció de Geopalentologia de l'IEI.
 • 5 de maig: jornada cultural al Vilosell, visita guiada a la població i dinar. Xerrada: 'Inici del cooperativisme a les Garrigues i a la Conca de  Barberà', a càrrec de Josep M. Vallés, historiador.
 • 19 de maig: xerrada 'El Sàhara, tres situacions', a càrrec de Roger Seró, president de Sàhara Ponent, i degustació de te.
 • 2 de juny: cloenda del curs i lliurament de diplomes; recital audiovisual 'El vol dels estornells', a càrrec de la Companyia Cassigalls, de Juneda.
Els assitents a una de les ponències del curs passat (foto: CEG).

  Pujar

 • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa