Notícies

  Dijous, 1 d'octubre de 2015

L'Ajuntament de les Borges suspèn el mercat d'antiquaris de la Masia Salat i busca un nou emplaçament per a l'activitat

El mercat, que se celebrava els diumenges, no disposava de la llicència corresponent a instàncies d'una resolució d'Urbanisme

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha hagut de suspendre el mercat d'antiquaris i col·leccionistes que se celebrava cada diumenge al matí a la Masia Salat i que s'ha celebrat ininterrompudament des de l'any 2010. Segons ha explicat l'alcalde de les Borges, Enric Mir, a aquesta emissora, una resolució de finals d'estiu de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida va denegar el pla especial perquè el complex pogués allotjar activitats que no fossin les pròpies de restauració i serveis (en aquest sentit, cal recordar que també s'hi van construir unes pistes de pàdel que no han arribat a funcionar), una resolució que ha condicionat que l'Ajuntament no hagi pogut emetre les llicències necessàries per dur a terme el mercat.

Ja l'any 2011, el consistori i els propietaris de Masia Salat van mantenir trobades per abordar el tema de les activitats que es volien incloure al complex, que requerien d'aquest pla especial, del qual fins aquest any no ha arribat la resolució. És per això, segons Mir, que el mercat ha continuat celebrant-se, a l'espera de rebre-la. Entre altres qüestions, la resolució d'Urbanisme adverteix que per fer qualsevol tipus d'activitat, cal construir un accés adequat que creui de manera segura la N-240, ja sigui amb una accés subterrani o elevat.

D'altra banda, els tècnics municipals d'Activitats, han elaborat informes que avaluen l'activitat com a desfavorable, sobretot per la quantitat de gent que s'hi aplega i el desordre que això comporta en no estar l'espai condicionat per acollir aquesta activitat i, sobretot, tal com ha explicat Mir, "pel risc que comporta l'entrada i sortida  de vehicles del complex sense que hi hagi un accés subterrani o elevat, tenint en compte que es tracta d'un punt d'alta sinistralitat i que força visitants estacionen a l'altra banda de la carretera", entre altres motius.

Reunions per trobar un nou emplaçament

Tot i no poder concedir la llicència per a l'activitat, l'Ajuntament ja s'ha reunit amb els representants dels paradistes per intentar trobar solucions i que el mercat pugui seguir duent-se a terme. Mir ha declarat que "des de l'Ajuntament no pretenem perjudicar l'activitat, que atreu força gent, però s'ha de fer de manera correcta i segura". En aquest sentit, explica que "des del consistori es continuarà aquest diàleg amb els mercaders i s'està treballant per trobar un nou emplaçament a les Borges que compleixi les condicions necessàries perquè s'hi pugui celebrar el mercat d'antiquaris i col·leccionistes".

Per accedir al complex cal creuar la N-240, lloc on s'han registrat nombrosos accidents (foto: 7accents).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa