Notícies

  Dimecres, 5 de juny de 2013

Finalitzades les obres de millora de l'avinguda Santiago Rusiñol a les Borges

El pressupost d'aquesta actuació pujava a més de 140.000 euros, finançats pels plans FEDER, el PUOSC i l'ajuntament

Les obres d'adequació i millora de l'avinguda Santiago Rusiñol acaben d'enllestir-se i han permès que l'entrada a la ciutat des de l'estació de trens quedi completament renovada.

L'actuació, amb un pressupost de 141.796,52 euros -finançats en un 50% pels plans FEDER, en un 45% pel PUOSC i en un 5% per l'ajuntament- ha consistit en renovar tota la xarxa de sanejament, que comptava amb uns col·lectors molt antics, atenent a una necessitat existent per la recent ocupació d'una quarantena de nous habitatges a la zona.

A més, també s'ha reposat tot el paviment, molt malmès, i s'hi ha construït uns trams de vorera més amplis que permeten un millor trànsit de vianants. D'altra banda el consistori té previst instal·lar properament contenidors soterrats en aquesta avinguda.

Aquestes millores se sumen a la resta de renovacions dels principals accessos a la ciutat que han tingut lloc recentment, com la travessia de la N-240 a l'altura del Raval del Carme, punt d'arribada natural dels vehicles que vénen de Tarragona, i l'arranjament de la rotonda del cementiri, l'entrada a la ciutat per carretera des de Mollerussa.

A més, el consistori també preveu l'adequació futura d'altres accessos a les Borges, com la prolongació de l'arranjament de la N-240 a l'alçada del Raval de Lleida, que tindrà lloc quan finalitzin les obres d'aquesta segona fase.

En aquest sentit el regidor d'Urbanisme, Francesc Mir, explica que "pretenem que les entrades a la ciutat des de Lleida, Mollerussa i Tarragona ofereixin el millor aspecte possible. Amb aquesta actuació hem dignificat l'accés a les Borges d'una de les entrades a la ciutat històricament més desateses, una nova imatge que ara podran veure els veïns i els visitants de les Borges que arriben a la ciutat amb el tren".

Amb aquesta actuació l'Ajuntament dóna per finalitzada la primera fase dels treballs de millora previstos en quatre carrers del centre de la ciutat, unes obres que ara continuen amb el canvi de clavegueram i la nova pavimentació del carrer Comerç i que posteriorment tindran lloc als carrers Catalunya i Est.

Estat actual de l'avinguda Santiago Rusiñol, després de les obres (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa