Notícies

  Dijous, 6 de juny de 2013

La Biennal d'Art Contemporani Català arriba a les Borges

Es tracta d'una mostra itinerant formada per obres de joves residents a Catalunya. La inauguració serà dijous 6 de juny a les 19.30 h a l'Espai Macià

L'Espai Macià acollirà aquesta tarda l'acte d'inauguració de la XVIII Biennal d'Art Contemporani Català, que arriba per primer cop a les Borges.

L'exposició, que compta amb el suport de l'associació cultural ARTS25400 i de l'Ajuntament de les Borges, mostrarà l'obra de nou joves artistes residents a Catalunya.

La novetat més destacable d'aquesta Biennal 2012 és la tecnològica, perquè el catàleg i tota la informació està disponible per a telèfons mòbils amb sistemes Apple i Android, des d'on es pot descarregar de forma gratuïta.

L'acte inaugural tindrà lloc a les 19.30 hores i comptarà amb la presència del director de la Biennal, Josep Canals, el director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Jordi Boixadera, la presidenta d'ARTS 25400, Marta Viles, l'alcalde de les Borges, Enric Mir i el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Francesc Macià.

Aquest últim creu que "en aquests moments en què la cultura està tant afectada per la crisi és important que des de l'Ajuntament s'incentivi la participació en activitats com aquesta, amb l'objectiu de donar una empenta als joves talents que es troben amb tantes dificultats per exposar". Macià també destaca "la iniciativa d'ARTS25400, ja que aquesta manifestació d'art contemporani que es podrà veure per primer cop a les Borges i per les Garrigues representa molt pel territori".

Els treballs d'aquesta exposició es podran visitar fins al 30 de juny i de manera gratuïta a la sala d'exposicions de la planta 0 de l'Espai Macià.

Aquesta edició permetrà descobrir l'art contemporani a través de l'obra de Lúa Coderch, Loretta Firmani, Ayuko Hoshino, Laura López, Claudia Pagès, Francesc Ruiz, Joan Saló, Sergi Serra i Mireia Terrado.

La Biennal és una exposició itinerant que sempre arrenca el seu recorregut a Sant Cugat i que al llarg de dos anys passa per les diferents ciutats catalanes que s'hi apunten.

Les Borges és l'antepenúltima parada de l'edició del 2012, l'última que se celebra, ja que segons ha anunciat recentment la galeria Canals no organitzarà l'edició del 2014 per falta de fons.

Circuit d'art

Segons el director de la Biennal i de la Galeria Canals de Sant Cugat, Josep Canals, "amb l'acollida d'aquesta mostra d'art contemporani, les Borges entra a formar part d'un important circuit d'art".

En una entrevista que ha concedit a Ràdio les Borges, Canals també ha assegurat que la Biennal donarà molt prestigi a una sala com la de l'Espai Macià.

Imatge del muntatge de l'exposició hores abans de la seva inauguració (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa