Notícies

  Divendres, 7 de juny de 2013

La consellera Munté inaugura una floristeria de l'associació Talma a les Borges

Es tracta d'un establiment que dón feina a persones amb discapacitat i malalties mentals

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat aquest matí la floristeria d'Apromi Planters de les Borges, un establiment gestionat pel Centre Especial de Treball (CET) de l'Associació Talma que dóna feina a persones discapacitades i amb malalties mentals.

Durant la visita, la consellera ha destacat que serveis com aquest "suposen la creació d'ocupació de persones que d'altra manera ho tindrien complicat. També és important perquè es fa visible la tasca de les entitats que estan treballant en aquest àmbit, del servei a les persones amb discapacitat, per la qual cosa l'obertura d'aquest establiment és positiu per les Borges Blanques i també pel conjunt de la comarca".

Munté també ha valorat molt positivament el fet que "es conegui aquesta iniciativa i que hi hagi consum d'aquesta productes de proximitat, que són productes de la terra i sobretot sempre al servei de les persones".

La floristeria, que es va posar en funcionament el mes de març passat i dóna feina a persones en risc d'exclusió social, està ubicada a l'eix comercial de la ciutat, i ven flors, plantes i productes fitosanitaris.

L'acte ha comptat amb la presència de nombroses autoritats i personalitats polítiques, com la secretària general de Benestar Social i Família, Maria Dolors Rusinés; el director dels serveis territorials de Benestar Social i Família a Lleida, Joan Saura; el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés; els diputats al Parlament Albert Donés, Ramona Barrufet i Violant Cervera; el vicepresident del Consell Comarcal i regidor d'Urbanisme i Esports de l'Ajuntament de les Borges, Francesc Mir; la regidora de Benestar Social i Família, Pili Chimenos; el president de TALMA, Antoni Mateus i el cap del Centre Especial de Treball APROMI Planters, Xavier Lladó, entre d'altres.

Prèviament, Munté ha visitat l'Ajuntament de les Borges Blanques, on després de ser rebuda per les autoritats locals ha signat el Llibre d'Honor i ha mantingut una trobada amb els responsables municipals per analitzar la situació dels serveis a les persones a les Borges.

Una entitat fundada el 1976

L'Associació Talma -abans denominada Associació Pro-minusvàlids de la Comarca de les Garrigues (APROMI)-, on actualment hi treballen 23 persones, és una entitat sense afany de lucre i declarada d'utilitat pública que es dedica a l'atenció i inserció sociolaboral de persones amb discapacitat, malaltia mental o risc d'exclusió social de la comarca de les Garrigues. Es va fundar el 20 d'octubre de 1976 a Juneda, a iniciativa d'alguns pares i d'algunes entitats de la vila i la comarca amb el suport del Departament d'Ensenyament i, més tard, de Benestar Social i Família.

A banda del CET Apromi Planters, Talma gestiona un Servei de Teràpia Ocupacional, un Servei Ocupacional d'Inserció, un Centre d'Educació Especial, dues Llars residència, un Club Esportiu, un Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE), un Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) i un servei privat de psicologia, logopèdia i fisioteràpia adreçat a tota la població.

Els parlaments han tingut lloc davant de la floristeria de Talma al carrer Nou de les Borges (foto: Ajuntament de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa