Notícies

  Divendres, 7 de juny de 2013

El nou nom de la plaça de la Constitució es decidirà a través d'una consulta

La proposta ha de passar la setmana que ve per la comissió de govern i la consulta es podria fer efectiva al setembre

Les Borges Blanques farà una consulta popular per canviar el nom de la plaça de la Constitució pel de 'la Plaça'. Així ho han explicat fonts de l'Ajuntament a l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Des de l'equip de govern de l'Ajuntament de les Borges (CiU i IBB) han afegit que la proposta passarà per la comissió de govern de la setmana que ve i la consulta es podria fer de cara al setembre. Actualment s'estan estudiant diferents fórmules legals per poder portar a terme el canvi de nom i també com consultar-ho a la ciutadania. El més segur és que a la consulta hi puguin participar tots els majors de 16 anys empadronats a la plaça o que hi tinguin un negoci. Igualment, està previst convocar una assemblea informativa entre els veïns per explicar-ho.

El canvi de nom es va aprovar en el ple municipal de novembre de 2011

Recordem que el canvi de nom de l'actual 'Plaça de la Constitució' de la capital de les Garrigues va ser aprovat per majoria simple -amb 5 vots a favor (ERC i CUP) i 8 abstencions (CiU, IBB i PSC)- en el ple de l'Ajuntament de 24 de novembre de 2011 arran d'una moció presentada per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), en què es demanava que es canviés el nom de la Plaça de la Constitució i en què es proposava que la nova denominació del lloc fos simplement 'La Plaça'. Com a tercer punt de la moció es demanava que, en cas que no hi hagués consens sobre quin podria ser el nou nom de la plaça en qüestió, es consultés tots els veïns del municipi per tal de decidir-lo.

En aquest sentit, el regidor de la CUP de les Borges, Gerard Cabezuelo, entén que "la mesura de convocar una consulta és un acte de covardia per part de l'alcalde, Enric Mir (CiU), que no executa les mocions aprovades". Cabezuelo també afegeix que "a més de no canviar el nom, es pretén consultar només els veïns de la Plaça, fet que tampoc reflectia la moció que es va aprovar". Per la seva part, membres de l'equip de govern van assegurar a SomGarrigues que "és el partit que va presentar la moció qui ha de fer els passos corresponents perquè es faci efectiu el canvi de nom", indicant que no canviarien la denominació actual.

En declaracions a Ràdio les Borges, l'alcalde, Enric Mir, explica que "en el moment que es va aprovar la moció vam fer esment de l'afegitó que l'aprovació hauria d'anar acompanyada de la informació i l'opinió dels veïns afectats sobre el canvi" i que han reprès el tema en veure que "el grup que va presentar la moció no ha fet cap pas per informar o consultar els veïns", com entenien des de l'equip de govern que havia de ser. Per últim, Mir ha remarcat la intenció del govern municipal "de fer efectiu el canvi de nom" però que "s'està estudiant la manera més legal de fer-ho perquè ningú pugui impugnar el canvi d'avui per demà".

Els membres de la CUP de les Borges van canviar de manera simbòlica el nom de la plaça de la Constitució el 2011 (foto: CUP de les Borges)

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa